JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Wednesday, February 24, 2010

Not A Cat Story-----But A New Pet in the Family! :)



HALLO HAMSTERS!


Seperti yang diketahui, saya sekarang ini memiliki 7 Ekor Hamsters (PEMBETULAN : 8 ekor semua nya. 2 adult males, 1 adult female and 5 babies! dia main nyorok2 daaa) yang comel dan periang. Kuat tidur serta kuat makan. Tapi jangan risau, itu bukan bermakna My Passion For Persians sudah fade away, but I do love animals. (Kecuali pacat & lintah! Yuckk-e-molly!)

That day, there was only 1 picture of the hamsters, now let's take a look at them.

 I have 2 adult males and 1 ibu hamster, together with 5 unknown-gender baby hamsters.


JOM !

Perkampungan Hamsters...Seksyen 7 Shah Alam.



Wahhh bumbung Penthouse kita ni Convertible lah.  Canggih kan?



Kalau jatuh dari tingkat atas Penthouse kita ni, sakit tak?



Uiii gayatlah! tak jadi.....!!!! Pecah buntut ni kalau jatuh!



Wahhh ada Jacuzzi pula tu!



Mommy and the kids yang kuat makan. Kuat gaduh juga.
Sikit2 menjerit hehehe.



Lepas makan, kita jogging atas Tradmill ni...Nak buang lemak.



Okay backward style pun boleh.



"Woiii tak ajak! Mana aciii kurus sorang-sorang! Saya mahu jugaaa~"



Ini adalah Banglo si Jantan.



Dia dah 2 kali terlepas, sebab dia pandai bukak pintu.
Pakai remote control katanya.



Malangnya, tak reti nak masuk semula akibat buntut nya yang berat dan kaki yang pendek.
Tapi perut dah lapar. HELP!



Mencari tangga....



Berjayakah si Hamster jantan masuk semula ke Banglo nya?

hehehe ade ke patut, dia terlepas dari sangkar..Daku punya laa risau mana peginya si gendut itu.. Habis satu bilik diterbalikkan, tak jugak jumpa. Bilik yang tadinya bersepah, kini kemas macam bilik Hotel.

Masih tidak ketemu.

Akhirnya daku terbaring letih.....

Dan tiba-tiba, dengan selamba si gendut itu berjalan terkedek-kedek di atas lantai di depan mata ku...


OOOOoooooo nak suruh saya kemas bilik rupanyaaaaa. Dah siap kemas lawa-lawa baru dia nak keluar.

Tau dia cakap apa?

"Ishhhh kemas laaa sikit bilik ni. Dah macam SARANG TIKUS!"


Memanglah sarang tikus! Hehehe there are 8 of you!
 Comel-comel semuanya...

Thanx to Kak Muhaini & Family for the new friends of mine! :)
Ada jugak peneman dikala borsan hehe.


Kepada penggemar Hamsters, Do share your Opinions and ideas and your funny stories with me..ANy tips or advices?


And to all Cat Fanciers, Nantikan kemunculan kucingku yang baru....


Jeng Jeng Jeng!


Sabrina.

Sunday, February 21, 2010

Kittens, Cats & So. ( Ohh I Miss My Darling Loves! )



I AM MISSING MY BABY ANGELS! :'(


"Ahhh sedaaapnyaa Air cond..hehehe"


Happy Sunday Everyone!

Yeah It's been a while since I last posted something here. Not much to blog about, been a busy days recently. So my cats are with my parents right now, Kakak Kucing (as they call me) will be busy with her Final Year Project and Thesis. Yayy!

These are few pictures for your eyes ONLY hehehe kidding. Some of them are still with me, the rest, are living happily with their new families.
(I hope, and pray for that).

Check these out! Nyeowww...



These 2 kitten are now happy with their new owners. Oh ye, yesterday, I went tu Kak Muhaini's house. To visit her family and the cats... Wow mereka sudah besar. Princess Bella (as they called her, refer to pic above, left one) pun dah besar. Asyik lari ke sana sini. Nakal betul dia. hehe I'm glad and I'm sure they are happy at their new house.

To Kak Muhaini, the husband and the daughters, Amira & Alia, good luck with the naughty cotton candies. Rotan jeee 2 ekor tu kalau diorang buat hal tauuu! hehehe kidding~ Also, terima kasih sebab belanja makan...


Haa inilah dia Hamsters & the Cute House!
TQ Kak Muhaini & Family! :) dl


And thanx for the cute hamsters too! Siap dapat rumah dia yang cantik lagi.... Lama dah tak bela hamsters ni..Tapi tak pe, senang nak jaga..Haaa nampak tak sebelah Cage Hamsters tu apa? Ada Beruang tuuuuu! Jangan main2...Kakak Sabrina ni, beruang pun dia jinakkan tau! hehe.

To hamster's lovers, I might need your help soon! :P


Tengoklahh si Princess Bella ni... Kat rumah dulu, kalau time photoshoot dia laa paling suka posing.
Siap senyum lagi gambar ni.



Ashley. Nampak jeee sopan santun.
Dah pernah panjat bumbung rumah tau dia ni.



Tengah bergurau senda sebelum pindah rumah baru. Kakak Isha (Alicia, right) tengah babysit diorang. Takut jatuh nanti. hehehe.Pandai Kakak Isha jaga adik yea...



Paling nakal and hyperactive.
Muka innocent je. Tapiiiii.
Tapi dia sangat disciplined. Tak pernah buat-buat lupa tandas kat mana. hehe.



"Kakak...kami nak timbang berat sebelum buang air besar boleh?" hehehe
Cis, apa punya caption daaaa.



Kan dah cakap, Princess Bella suka posing.



My friendly, brotherly and lovely family of cats.
Tak pernah bergaduh pun.


Oh ye, gambar di atas di ambil masa kittens umur 1 bulan. Dah pandai makan RC Kitten 36! Patutlaaa diorang cepat besar. Mesti Abang Achel ngan Kakak Isha ajar ni. For your info, the kittens' behavior and growth are determined according to how they were raised, whether enough Vitamins and Supplements were given during growing up stage.

As for my kittens, I wanna thank my Mom, Dad and brothers for taking care of them very well. Very Chubby and healthy! :).
Thank you God..



Mama pesan kat Achel suruh jaga babies kat rumah.
Nak tau dia cakap apa?

"Kakak...Achel boring laa asyik2 kena jaga baby...Orang naik main PS3 pon tak boleh!" ....Ooo melawan dia!
Comel kan? Pandaiiiii Achel jaga baby.



"Ohh tak kuasa...I'm not your Mama!" kata Achel.



"Sisterly love..."  Alicia with Ashley...
Kalau nak tau, Alicia & Castle yang selalu jaga baby-baby ni...



"Adoi...penatnyaaa jaga baby kucing ni...Jaga baby orang lagi senang..." Said Alicia.
Tengoklah si Alicia (white calico), sampai mcm tu penatnya.



Dan yang ini? According to Mama, Mereka adalah pasangan GAY yang tak kisah apa orang nak kata!
 My mom really did say that through her MMS while I was away.
Hehehe.



The kids.... With Achel.
"Oh No!! Not these Monsters!"


If cats can live and adapt to each other, tanpa perasaan dengki dan iri hati, kenapa tidak kita sebagai manusia? Tak perlulah kita sombong atau berlagak dengan keistimewaan yang diberi..Memandang rendah terhadap orang lain dan memperkecil-kecilkan usaha mereka yang mahu mencuba..


Tak kiralah sekaya mana pun anda, berapa banyak kereta atau how good the quality of your cats are, never-ever under-estimate others..Who knows, that luck may turn upside down...And when it comes to cats, love them...save them... Don't be a selfish. Tak perlu sombong atau nak tunjuk lagak about how expensive your cats are.


Trust me, I don't even care.

Cats are Cats, Meant to be loved and protected.


Take Care! :)



Sabrina.







Wednesday, February 17, 2010

Wednesday The Vet Day! ------My Cats' Trip to the Vet.



Meowww!! Meow Meow Meow Meow??? <--- Means, "How Are You??"


Hehhehe Today, Wednesday is Our Vet Day. Why...? Because today I took my cats to see the doc for regular Vaccinations, antibacterial treatment and also for medical check up. Ohh jangan risau..diorang tak sakit..Cuma memang satu kebiasaan, sekali dalam sebulan atau sekali dalam 2 bulan kucing-kucing di rumah saya akan di bawa untuk di check, ye la diorang ni bukan mcm kita...Kalau sakit perut ke...demam ke..Sakit gigi ke...Bukannya dia pandai nak bagitau.... Kan?


My Mom and my cats.


Sebenarnya malas nak keluar tapi setelah my Mom beria-ia suruh, can't say No lah nampaknya. So apa lagi, I sumbat semua kucing-kucing dalam kereta. 2 ekor yang buas sikit, letak dalam carrier. Senang. Suka betul diorang ni dapat naik kereta. Mcm naik bot katanya. Hahahha.


Yang ni Mama punya anak kesayangan. Baby Achel.
alaaa ciaannnn cakit yeee kene cucuk...


Sampai-sampai Vet aje, masing-masing muka cuak dan cemas!
Alamak! Macam kenalll je tempat ni! Ni kan tempat kita selalu kena inject???

Agaknya itulahh yang diorang tengah sembang. Semua malas nak turun. Macam-macam alasan di bagi. Si Johnny cakap nak tidur dalam kereta sebab ada air cond... Si Jenny cakap terlupa bawak kasut... Alicia pulak cakap Doktor kat situ gatai????#$%^&* hahahaha.

And as usual, my Baby Achel paling excited. Dia yang turun dulu. Tapi mama laaa dukung.


Funny, the hide inside the small carrier. Muat!


Sila tengok gambar di atas.

Warning : Ini bukan penyeksaan haiwan. Kami tidak menyumbat kucing-kucing kami ke dalam carrier sempit ini. Akibat ketakutan yang amat sangat sebab masing-masing tau akan di cocok sebentar lagi, semua berebut-rebut masuk dalam carrier ni untuk menyorok. Cehh.


And he thought being the last will save him from the doc.



Ni mama saya tengah pujuk kucing-kucing.



Mama dengan Baby Isha @ Alicia.



Johnny during injection. Kena pegang. hehe



Diorang ingat bila nyorok dalam ni ramai-ramai akan selamat kot?


On the way back, Achel meragam... dia telah termuntah di dalam kereta di atas riba kakak nye ini. Best kan? Takut gila kitorang...! But My mom dengan cool nye telah berpatah balik semula ke Vet untuk mengelakkan hal yang tidak diingini. Lega sebab doc cakap, itu tindak balas ubat and mungkin Achel tak biasa...Alhamdulillah...

Sampai je kat rumah, ada 3 kerja nak di buat. Satu, bersihkan kereta.. Kedua, mandikan Achel bersih-bersih sebab dia muntah tadi...3?? Mandikan tuan nye iaitu saye laaahhh! I smell like a Catwoman!

Yeah I guess I am.

Nama saya Achel. Nama glamor saya, Castle.


Jennifer.


Apa yang my darling angels buat? Diorang terus cari port untuk tidur. Siap pasang kipas sebab panas. Masing-masing terbongkang sebab letih atau mungkin sakit buntut kene cucuk. What a day....! Phew!

Alicia! My princess.


Ada yang tanya, mcmana nak ajar kucing buang air di litterbox? Senang je tu... Nanti I interview kucing-kucing I. I will update more later on... Till then, hope you like the post! :)


My cats say "I Love YOU Kakak & Mama
I know they won't say it for real. But we do know.
It's an instinct. Between animals and you.

And yeah, we love you too.

Sabrina.





Tuesday, February 16, 2010

My Cats & I , A Balik Kampong Trip.



WONDER PET WONDER PET KAMI TAK DATANG....!!

hahaha The Song above, has got nothing to do with the current post I'm typing. Last Sunday, we went back home to our house in Taiping. Lama gilaaa tak balik sini. Cuma 2 ekor kucing yang ikut, iaitu Castle (Mat Achel) dan juga Baby (Ashley). Yang lain-lain? Kena tinggal...hehe taklah. Mereka join the next trip.

Kedua-duanya kami letakkan dalam Carrier yang berwarna oren (gambar). Then Achel bising, dia cakap sakit pinggang la...sakit buntut la...lenguh...blabla.. Tengok je la gambar-gambar dia ni.

Si Baby kami tak bagi keluar, sebab dia kecil lagi. Takut nanti dia terbuang air dalam kereta. Hehehe.


Achel! Nooooooooooooo!!!!
You won't fit to go out of that hole!


Fuhhh fuhhhh! Peluh-peluh ni..!


Eiyaarrrghhhhh! ---> Squeeze To the left


Eiyaarrrghhhhh! ---> Squeeze To the right.


"Kakakkkk! Tolong la Achel ni...buntut orang tersepittt!!! "


"Yah yah! Just a lil' bit more!"


"Abang Ipiiii! Jangan laaa tolak Achel.... Bagitau mama nanti....!"


"Kakak...Nak peluk...Achel pening laaa naik kereta.
Nak gula-gula Hacks please."


"Nak tidur laaa.....Pening Achel. Macam nak muntah naik kereta."


Achel with my younger brothers, Afifi and Nabil.
Manja & Mengada.



Itu lah alkisahnye... Wait for the next updates, I Have several kittens to let go sooooooonnnn!


See ya!

 

And this is, The Catwoman.
Love Cats, Save Cats!

From me,
Sabrina


Nyeowwww~



BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE