JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Thursday, April 29, 2010

Castle & Alicia with REMAJA



Salam and Good Afternoon Readers! 

Had a lunch already? 
To those working at the offices, selamat bekerja and relax, No Stress Okay...? 

This is just a quick update from me. Just now, I received MMS pictures from my mom. 
She sent My Cats' photos, posing with REMAJA Magazine where their pictures in it! 

Terima kasih kepada Mama saya, she is in Perak now with the cats. Currently, my mom is the one who takes care of my cats on behalf of me because I'll be sitting for my Final Exam next week.


 
"Alicia! Tengok gambar kita masuk majalah laaa....! Eeeii best nyaaaa!
Glamor lahhh kita!"


I told my mom about my blog being featured in REMAJA for the 1 May Issue. Mom bought the magazine. Mama cakap dia beli sebab nak tunjuk kat Achel dengan Alicia. 
Thanks ma... satu page jeee...

Gambar di bawah ni adalah Castle.. nama manja nye Achel. 
Dia tengah berangan jadi famous. hehehe.

"Abah, Mama tengok ni gambar Achel dengan Icha ada dalam majalah... 
Jangan jeles yeee"


Tengoklah gelagat si Achel dengan Alicia ni. Masing-masing muka khusyuk jeee macam lah dia paham ape yg ditulis. Hehehe lagi2 si Achel. Sampai kecik mata dia nak baca tulisan kat magazine tu!

Kalau dekat rumah, diorang ni memang laaaa Kepochi...
Sukaaaa sangat nak ambil tahu semua benda. 

Kalau kami buka FB, dia pun sibuk nak 'menaip'. Habis dipanjatnye laptop. 
So saya pun create laa satu akaun FB untuk Castle & Alicia.


A'aaa betullah Achel! Nie gambar Icha ni... 
Yeyyyy!!


Seronok sebenarnya membela kucing ni... Tapi sebenarnya, membela kucing ni kena ada semngat yg tinggi (mcm mama saya) and rasa tanggung jawab...

Barulah rasa seronok nak membela bila tengok kucing sihat and aktif...
Setiap org mempunyai minat yang berlainan. Ada yg minat kumpul kereta, aktiviti lasak...
Dan mcm-mcm lagi...

Tapi bagi saya, My Passion is for Persians. 

And I am happy that I'm blessed with these beautiful darling angels...


Semoga bertemu lagi! :)


Sabrina.



Wednesday, April 28, 2010

WE ARE IN A MAGAZINE! Check it out!



WE ARE IN REMAJA MAGAZINE!

Salam and Hello everyone! I am soooooo happy today on behalf of my cats! 

They are in Remaja Magazine!  
(Ohh my cats mmg remaja lagi hehehe)


I didn't know about this at all, not until a cat lover whom I yet to get to know, added me at Messenger, telling that he found my blog through the magazine! Thank you for informing me :)

Apa lagi...pukul 11.30 malam tadi jugak, terus pegi kedai yang still tak reti-reti nak tutup and grabbed one! hehehehe excited lebih, i know...


 My Passion for Persians.

Alhamdulillah praise to god, my writings and passion for persians are appreciated by others. Haha rasa mcm menang award.

This is how you feel when you keep on believing, and you can achieve, anything you put your heart into. :)


We are in Magazine!


Terima kasih kepada team Remaja kerana telah memilih blog saya, MY PASSION FOR PERSIANS to be featured in the latest issue.

I hope that all pet lovers generally, and cat lovers especially will share their amazing stories and experiences with their beloved pets. It surely is a fun and something memorable.
And I just love to keep it that way. :)


Yeyeyy! Jangan jeles....!

So, bloggers! Tell the world your stories. I've done it! And so should you!

Kepada readers yang singgah ke laman kucing saya ini, 

"WELCOME TO MY PASSION FOR PERSIANS!"



Love Cats! Save Cats!

Sabrina.


P.S  WE ARE NOW ON FACEBOOK TOO! 

CLICK HERE TO JOIN OUR FACEBOOK! :) MEOW~

Wednesday, April 21, 2010

[ALICIA AND CASTLE] --- WE ARE NOW ON FACEBOOK!



HELLO SEMUAAAA....

HARI NI ACHEL TAKDE TUISYEN. ALICIA PON DAH SIAP KERJA SEKOLAH.

JADI KAMI NAK MAIN FACEBOOK.

JOM LA JOIN....


KAT SINI:




Nanti boleh la berkenal-kenalan dengan kucing-kucing lain..
Add  ye... 


Meowww~


Macamana nak letak signature ek? Hmmm

Achel.




Saturday, April 17, 2010

[A QUICK-CAT UPDATE] ---- We Live Together with Love!




HALLOOOOOOO KITTENS!

now that was quite some time since I last updated this Box isn't it?
I'm finally done with my THESIS and FYP VIVA Presentation! Apa itu? Go google people hehehe.

This is a quick update. More pictures than words, some of them were taken from weeks ago, or a month before.

As much as I miss my cats, I miss blogging here frequently too! So I hope, my beloved readers, will comehere to visit my cats from time to time..
I really do appreciate your time spent here.

Thank you sooo much! :)


Check the pics out cat - lovers! :)



Nama saya Achel @ Castle.
Hari ni takde tuisyen, so nak tido je.


Alicia is now a pretty-pretty princess.
Can't believe she's a Big Swan already.


Alicia girl. Since I brought back the hamsters, she couldn't resist looking at those tiny little muffins everyday.
It's her new hobby.


This is Marble... In my car...


You Chubby little princess.
Muka dia ganas kan?


She's goin to be a very adorable one.



And Ashley, can you just be a good girl?



Look. Muka degil. Suka memanjat and buat sepah.


Grooming day. (I think this was last 2 weeks.)


Okay now I'm panic. Snap! I hate this place!


Achel is thinking about how to escape without alarming anyone.



My younger brother trying to pujuk Achel.


At home, Achel tried to disturb Alicia.

 
What a FAT tail Alicia! Cantik kan?


Time ni nak bagi the kittens je makan, suddenly semua giants joined.


Whatever it is, I'm soooo happy that all of my cats are getting along very well so far. No territory problem or cats being mischievous. Alhamdulillah...

I am sorry too, for the lack of update.. Well, lots of things happened recently.
My advice is, in order to love cats, you need to understand a lot of things.
Cuba bela sendiri, dan rasa susah senang membela nya...

Then only we can voice out opinions / critics...

Agree? Cat lovers will understand this quote I believe.


Till then, selamat berhujung minggu semua...

Apa plan esok?

GROOMING DAYYYYY! ---all of them cats!

It sure will be chaotic.


Tata!

Sabrina.





Sunday, April 11, 2010

Achel & Alicia, jgn ngada2 ye.........


Meow Meow Meow!  I received an MMS from my superb MOM, as usual she will send me pictures of my cats. If you wanna know, my MOM is a Camera & photo freak, yet my cats are her current models. She will stalk my cats, what are they up to and their naughti-ness.

Last Friday, Mommy called me in the afternoon. Looks like her voice was not so pleasing. hah, must be something ay? And she went something like this:


"You know what happened? Alicia peed (Ngencing) on the kitchen's mat! Tatau apesal dia buat perangai tiba2 dia pi kat tikar tu, sambil pandang mama, dia kencing..............."

Hahhhhhhhhh! Bahaya! If you wanna know, our cats are allergic to mats. Any tikar platik atau tikar mengkuang are not allowed in the house except for the carpet. hehehehhhh sian mommy.


Kakak! Kami bosan. Nak pegi Sunway Pyramid shopping boleh?

Ini gambar semalam (yesterday, Saturday). Mama cakap, gambar ni diambil time petang. Alicia dan boyfriend gendut dia, si Mat Achel duduk depan sliding door sambil pandang kat luar... Di bawah gambar tu, my mom wrote something like this:


"Achel ngn Lisha nak kuar...tapi mama tak kasi. Tak best betol, asyik duduk dalam rumah je...Boring!!"


Kakak... Achel curang... dia jeling2 kucing sebelah rumah... :'(

Dan gambar di atas, si Alicia tgh cuci muka si gendut Achel... Caption nye mcmni plak:

"Kakak.... tgk laaa Icha ni asyik nak jilat muka Achel je... Achel tak suke... Mulut Icha busuk! Dia malas gosok gigi kakakkk...."


Hehe kreatif kan my mom buat caption? She can understand Cat Language though. hehehehee. My mom malas nak bawa dua ekor manja mengada ni keluar, sebab si Alicia suka lari2 sana sini sampai kadang2 keluar gate. Bahayaaaa kang penyet kang. Tak pun kena culik... Si Achel tak pe, dia obese so tak kuat lari. senang nak suruh dia masuk rumah balik....

Gambar di bawah ni, sapa lagi kalau bukan baby kesayangan Mama saya. Paling manja... Paling mengada... Paling gatal pun dia. Haritu dia merajuk, sebab tak bawa dia sama2 pegi Holiday.... ye? Gendut la kamu. Nanti over weight luggage kakak! hehehe

Kakak... Achel igt nak diet la. rasa mcm gemuk pulak ni dagu dah dua lapis...  Nanti gf Achel lari cari jantan lain Achel sedih la.... Tau Kakak? Tak payah beli makanan banyak2 dah. 


I miss my cats la.... Wait for my cat's collection soon okayyy! :) Tata!

Brina.

Wednesday, April 7, 2010

(Pencinta Kucing) --- Anyone interested with Flatnose Cat?


salam kepada semua... how are we today everyone? hope you are all in the pink of health.

I am so upset with the attitude of a buyer. I raised my cats, be them adult or kittens in a proper manner and with boundless love. And if someone, a cat lover, is interested with my cats or my passion for persians, I will be happy to share my stories and to share my experiences.

Today, I feel betrayed by a sooo---called cat lover. Last week, a buyer bought A HIGHNOSE kitten. He said that he was sooo interested to adopt one, since it was so hard to get one there at his place. After 2 weeks, I sent the cats to him.

And guess what? Hari ini di MUDAH, saya telah terjumpa semula gambar kucing-kucing saya sendiri. Bengang? Sah-sah la bengang gila. Hari tu cakap nak bela sendiri. Rupa-rupanya nak UNTUNG ATAS ANGIN.

Harga kucing yang tak seberapa, baru RM 1K ++, nak dijual dengan rm 2.5K? wahhh untungnya kamu ya?
Ini bukan pencinta kucing. Ini pedagang kucing namanya.

Kalau nak untung banyak, sampai boleh buat rumah banglo besar KLCC, sila BREED SENDIRI. Sila berusaha sendiri. Sila bersusah payah sendiri.

Dan setahu saya, kucing itu belum pun lepas daripada Pusat Kuarantin. Belum tentu sihat 100%. Belum tentu hidup sempurna.


OKLAH malas nak cakap banyak. Maaf kepada sesiapa yg bertanya tentang kucing tersebut kepada saya. Sekiranya berminat, anda boleh berhubung dengan 'TUAN BARU" tersebut. Kot-kotlah dia nak nak nego.


Dan di sini, saya nak jelaskan..Yang saya BUKAN cat breeder. Kalau saya nak breed cats, I will be happy to Register my own cattery dengan CFA, barulah saya berani panggil diri sendiri CAT Breeder.

Saya hanyalah pencinta kucing. And sekiranya saya menjual kucing saya kepada any other cat lovers, duit tu bukanlah untuk saya JOLI beli handbag baru ke... kasut ke... NO. Semuanya untuk cover semula living cost of my darling angels. Dan juga, dengan berkongsi kucing2 saya dengan cat lovers lain, i hope my cats will be able to get more attention and love. Lagi banyak daripada kami sekeluarga. Bukannya untuk di lelong suka-suka hati anda.

Kagum betul, And You Call Yourself a Cat Lover? Awesome.


Okay. Drop the subject.

save Cats! Love Cats!



p.s benci penipu.


sabrina.

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE