JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Friday, November 26, 2010

KENAPA KUCING ANDA PERLU VAKSINASI? (WHY YOUR CATS NEED VACCINATION?)


VAKSIN


Tujuan vaksin diberikan adalah untuk melindungi kucing kesayangan anda daripada dijangkiti penyakit-penyakit yg boleh membawa MAUT. Selepas kucing anda di vaksin, "askar-askar" di dalam badan kucing akan diaktifkan untuk membina daya tahan terhadap penyakit2 yang berpunca daripada mikroorganisma yang berbahaya...!

Kadang-kadang kita ni, bela nak tapi nak spend some money for the well being of your cats tu mcm berat sikit. I can understand those yang ada berbelas-belas atau even berpuluh-puluh kucing dalam jagaan,
I highly appreciate hobi dan kasih sayang anda kepada mereka. 

Tapi seperti memelihara bayi / anak anda sendiri, membela kucing juga adalah satu tanggungjawab yang diamanahkan kepada pemilik masing-masing. Sekiranya kucing anda jatuh sakit, demam, cirit-birit dan sebagainya, adalah menjadi tanggungjawab anda untuk merawat / membawa mereka ke Vet yang bertauliah.

P.s : Jgn pergi ke Vet yang tak bertauliah ye.. silap2, awak balik bawa carrier kosong je nanti...


Regular medical check ups & vaccinations are a MUST to my cats.


Dalam banyak-banyak penyakit, semestinya jangkitan VIRUS / VIRAL infection pada kucing adalah yang paling menakutkan! Hanya boleh terbayang kucing anda akan semakin lemah, hilang selera makan, muntah hijau dan akhirnya mati...
Sedihkan? Jadi untuk menghalang jangkitan VIRUS MAUT ni, pemberian vaksin mengikut jadual adalah sangat penting.

Ada yang tanya, PENTING KE VAKSIN TU? UNTUK APA? KALAU TAK INJEK TAK PE KE?


APAKAH KEBAIKAN PEMBERIAN VAKSIN? 
APAKAH PENYAKIT YANG DAPAT DIHINDARKAN DENGAN PEMBERIAN VAKSIN?

Joooom kita baca tentang penyakit2 yang boleh dielakkan :

1)   FELINE PANLEUKOPENIA (FPL) 
Nama virus ni sendiri dah tergeliat lidah nak sebut, apatah lagi kucing yg terkena virus maut ini. Penyakit ini disebabkan oleh Virus yang MUDAH BERJANGKIT dan BOLEH MEMBAWA MAUT terutamanya anak kucing.
***TANDA-TANDA JANGKITAN  :  Demam panas, muntah, cirit-birit. Sekiranya ibu kucing yg sedang mengandung dijangkiti VIRUS MAUT ini, atau anak-anak kucing yang berusia 2 minggu ke bawah, perkembangan otak fetus / anak kucing itu tadi akan terencat dan akhirnya mati.


2)  FELINE VIRAL RHINOTRACHEITIS (FVR)
Penyebab utama penyakit sistem pernafasan pada kucing.
***TANDA-TANDA JANGKITAN  :  Kerap bersin, hidung dan mata berair, batuk, konjunktivitis (radang pada mata)


3)  FELINE CALICIVIRUS
Satu lagi penyebab utama penyakit sistem pernafasan. Keadaan bertambah teruk jika terdapat jangkitan virus lain (seperti FVR) dan bakteria.
***TANDA-TANDA JANGKITAN  :  Vesikal pada lidah, kerap bersin, hidung dan mata berair, batuk, konjunktivitis (radang pada mata).


4)  CHLAMYDIA PSITTACI 
Bakteria yang menyebabkan penyakit sistem pernafasan. Keadaan bertambah teruk jika terdapat jangkitan virus lain. Chlamydia adalah penyakit zoonotik yang boleh menjangkiti manusia! (menyebabkan demam dan radang mata)
***TANDA-TANDA JANGKITAN  :  Radang mata, mata dan hidung berair.


5)  FELINE LEUKIMIA (FeLV)
Bagi saya, Virus ini adalah yang paling bahaya kepada kucing.
Penyakit ni disebabkan oleh virus yang berupaya menyebabkan kelemahan sistem imunisasi dan anema serius kepada kucing-kucing. Satu pertiga daripada kanser kucing adalah disebabkan oleh VIRUS MAUT ini.
***TANDA-TANDA JANGKITAN  :  Pucat, berat badan menurun, keguguran (jika kucing mengandung), masalah kulit, cirit-birit, kanser, dan akhirnya MAUT.


Berikan vaksinasi pertama pada kucing anda seawal usia 2 bulan :)


Jadi, untuk mengelakkan jangkitan virus-virus di atas, anda dinasihatkan untuk memberikan vaksinasi mengikut jadual kepada kucing-kucing kesayangan anda..
Jangan pandai-pandai nak jadi doktor pula ye dengan melantik diri sendiri untuk menjadi doktor kepada kucing anda. Bawalah mereka ke Vet berdekatan..lebih selamat dan terjamin!


JADUAL PEMBERIAN VAKSIN:

***VAKSINASI PERMULAAN :
--> DOS PERTAMA :  Ketika anak kucing berusia 6 Minggu
--> DOS KEDUA :  Ketika usia 9 Minggu
--> DOS KETIGA : Ketila usia 12 Minggu

***VAKSINASI ULANGAN / BOOSTER :
--> SETIAP TAHUN! (YEARLY)

KOS VAKSINASI KUCING:

***VET KERAJAAN : RM 20.00 - RM 35.00 (SEEKOR)
***VET SWASTA : RM 35.00 - RM 45.00 (SEEKOR)

**Program Vaksinasi bergantung kepada cadangan doktor perubatan Veterinar anda.
**Sumber : Rhonema Pure Vax Malaysia, Dr. Toh, DVM


Jadi, sudahkan anda melakukan tanggungjawab anda terhadap kucing anda?


~~~SABRINA & Her 15 Lil Fellows~~~


Monday, November 22, 2010

MY CATS LOOKING FOR NEW OWNERS (CATS FOR SALE)


HELLO EVERYONE!

GOOOOD NEWSS!

I HAVE SEVERAL CUTE CHUBBY LIL KITTENS LOOKING FOR NEW OWNER

CHECK THEM OUT HERE :

NAME : DORA (FEMALE)
AGE : 5 MONTHS

RM 700.00

SHE IS CHUBBY AND VERY FLUFFY
PURE WHITE (NO CREAM SHADED)
HEALTHY AND CLEAN (NO FLEAS / MITES /FUNGUS ETC)

**STATUS : RESERVED!**



NAME : BABY MOLLY & BABY DOLLY (BOTH FEMALE)
AGE : 2 MONTHS
COLOR : TORTIESHELL

RM 550.00 EACH

BABY MOLLY & BABY DOLLY ARE  CUTE TORTIESHELLS, PLAYFUL AND INDEPENDENT.
ABLE TO EAT ON THEIR OWN (THEY STARTED EATING AS EARLY AS 1 MONTH OLD!)
LOVE TO BE HUGGED & SURROUNDED BY HUMAN :)

**STATUS : BOTH BOOKED**



 NAME : NONA
AGE : 5 MONTHS OLD
COLOR : PURE WHITE (yang kuning2 tu sebab tak mandi)

RM 750.00

NONA IS A SEMI FLAT KITTEN, HER FATHER IS A PURE PERSIAN (FLAT NOSE)
NONA IS A FRIENDLY CAT, EVEN THOUGH WITH STRANGERS.

**STATUS : SOLD!**


 ANOTHER PICTURE OF BABY MOLLY



NAME : GLENN (MALE)
AGE : 5 MONTHS OLD
COLOR : BLUE (GREY)

RM 500

GLENN IS A HANDSOME AND KUAT MAKAN BOY, VERY EASY GOING AND FRIENDLY WITH OTHER CATS. THE OWNER SHOULD BE SO LUCKY TO HAVE HIM :) 
VERY EASY TO HANDLE!

**STATUS : RESERVED**


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IF YOU ARE INTERESTED WITH ANY OF THE KITTENS ABOVE,
PLS EMAIL TO:

PASSIONPERSIANS@YAHOO.COM


FIRST COMES FIRST SERVED!

ONLY FOR CAT LOVERS!

STRICTLT NOT FOR RESELLERS.


----SABRINA----






Saturday, November 20, 2010

TIPS : ATASI MASALAH FUNGUS & KEGUGURAN BULU PADA KUCING


Salam & hello beloved readers!

My cat, Achel when he was 4 months old.

Sorry for the lack of update, sebab tuan empunya blog pun lack of time..Lagi 2 hari (sunday), my convocation will take place..Alhamdulillah selesai sudah kursus ijazahku... :)

Okayyy kali ni update dibuat berdasarkan permintaan rakan-rakan cat lovers yang selalu tanya tentang masalah fungus & keguguran bulu kucing..

Tips kat bawah ni, based on my experiences and also berdasarkan advice yang diberikan oleh doktor haiwan bertauliah... :)


Achel, at 5 months old.


1) MASALAH FUNGUS / GATAL-GATAL / RINGWORM

Pernah tak tengok kucing korang mcm asyk menggaru-garu..? 
Kadang-kadang sampai tertanggal bulu dan lebih teruk, sehingga berdarah dan berkuping..

Cuba belek kucing anda dan tengok kalau-kalau ada tompok-tompok gelap atau sisa kulit mati..
Itu tanda-tanda serangan fungus atau ringworm..

Bahaya, sebab boleh berjangkit pada manusia...
Ringworm ni bukan cacing tau, tapi sejenis penyakit kulit.
(Nak letak gambar tapi GELI so sila lah google yeee)



Pernah juga kucing di rumah ada masalah gatal-gatal..asyik menggaru sampai tuan nya naik rimas...
Sekiranya masalah fungus menyeluruh, bawa kucing anda ke vet dan minta injection antifungal..

Kemudian, bila dah balik rumah, perkara pertama yang akan saya lakukan adalah "MEMBASUH" kucing dengan medicated shampoo ni. Namanya "MALASEB". Sumpah tak glamor langsung brand tapi memang sangat2 berkesan.

MALASEB ni akan mematikan kuman2 / bakteria penyebab radang kulit pada kucing. 
So far, memang shampoo MALASEB ni laaa yang paling power untuk atasi masalah gatal-gatal kucing ni.

Untuk kucing yang teruk dijangkiti fungus, mandikan 2 kali seminggu. 
As for my cats, saya gunakan sebagai maintenance dengan mandikan kucing dengan 
MALASEB sebulan sekali..
Minggu-minggu lainnya saya mandikan dengan syampu weekly bath seperti PETdiatric Oxyen Shampoo dan #1 All System Whitening / Brightening Shampoo.



Then, after I showered my cats with MALASEB, I will spray them with this Ogaderm Spray.
Orgaderm Spray ni memang my favorite item dari awal-awal membela kucing dulu. 

Asal nampak je kucing menggaru, I wil spray tempat yang di garu tu.. 
Memang berkesan lagi-lagi kalau ada luka atau kesan jangkitan fungus..
Bulu pun cepat je tumbuh semula..


Selalunya saya akan spray orgaderm ni 2 kali sehari. Pagi dan malam.
Dalam 1 minggu dah boleh nampak kesannya. Kuit baru mula tumbuh menggantikan kulit yang telah mati akibat fungus dan menggalakkan pertumbuhan bulu baru.

Also, sekiranya berlaku tangled fur (bulu bergumpal), I will remove the tangled fur dan kemudian akan spray pada bahagian dasar kulit kucing yang mengalami masalah bulu berpintal tu.

(I call it "The Cat's Yun Nam Fur Care" heheeee)




2) SHEDDING PROBLEM @ MASALAH BULU GUGUR

Sekiranya anda membela kucing yang berbulu tebal dan panjang, 
memang tak boleh nak lari daripada masalah keguguran bulu. Antara sebab-sebabnya adalah cuaca negara kita yang panas dan lembap (kalau kita  pakai sweater tebal time tengah hari, mesti tak tahan jugak kan?), penggunaan syampu yang salah, faktor pemakanan dan juga supplements tambahan.

Lately, saya dapat banyak emails daripada kawan-kawan cat lovers yang bertanya,


"Macamana nak bagi bulu kucing tak gugur?"
"Macamana nak bagi bulu kucing gebu and tebal?"

Jawapan nya?

"Bulu kucing sama je dgn rambut manusia. Akan tetap gugur dan digantikan dengan bulu baru.
Tebal dan panjang bulu kucing juga bergantung pada breed. Ada yang tanya, cara untuk menggebukan dan meng'longhaired' kan bulu kucing nya... 
Sekiranya kucing itu secara semulajadi berbulu pendek (contohnya Exotic Short Hair atau Sphynx yang terus togel), penggunaan supplement akan membantu mengurangkankan keguguran bulu tapi tidak boleh menjadikannya long hair.."


Penggunaan syampu yang betul juga mempengaruhi masalah keguguran bulu.. 
Mcm manusia jugak, kadang2 syampu yang kita pakai tu menyebabkan kelemumur, rambut gugur atau rambut kering.. So syampu dengan pH yang sesuai sangat penting..

Tapi sekiranya kucing anda berbulu panjang dan gebu, tapi selalu gugur dan dah mcm tak lawa, 
boleh try produk kat bawah ni : 


Nama nya sendiri dah menggambarkan "Nutrition For Coat / Nutrisi Untuk Bulu".
Baru-baru ni, semasa saya mengambil order untuk items from MY MINI PETSHOP , produk NUTRICOAT ni yang paling banyak sekali mendapat sambutan. 

Nutricoat ni fungsi nya untuk mengatasi masalah keguguran bulu dan bulu kucing yang tak lebat. 
Nutricoat melebatkan semula bulu kucing yang baru mengalami keguguran bulu atau terkena jangkitan fungus.

Kadang-kadang kucing ni ada "musim luruh" diorang. Atau kucing yang baru melahirkan anak, akan mengalami keguguran bulu... Just feed your cats with Nutricoat, dalam 2 minggu boleh nampak bulu kucing semakin tebal dan lebat. 

Tak percaya? 
Nanti kita tanya feedback cat lovers lain yang dah try okaaayy... :)



Vitamin kegemaran kucingku yang bernama si Achel Endut..

Apa fungsi Brewers Yeast ni?
Brewers Yeast ni menguatkan bulu kucing supaya tak mudah gugur... 
Mengandungi Zinc, memang function nya untuk menguatkan bulu kucing.

Memberikan kucing anda Brewers Yeast with Garlic di atas juga dapat mengelakkan kutu kucing, kerana kandungan garlic di dalam brewers yeast itu tidak disukai oleh parasit tersebut.

Selain itu, you will notice that your cats will increase its weight (berat bertambah) selepas makan Brewers Yeast ni...Senang je nak bagi.. Tak payah suap, just masukkan dalam bekas makanan kucing dan diorang akan makan sendiri mcm makan kibbles biasa... :) Tak perlu susah2 nak suap sampai dapat "hadiah" cakar free.

So far, the items above dah cukup untuk merawat masalah bulu dan kulit kucing serta mencantikkan lagi kondisi bulu kucing..
Untuk sebarang masalah yang lebih rumit, better refer kepada Vet yang terdekat yeee..

Okay, I hope this post will help those out there yang tengah pening dengan masalah bulu kucing gugur..
Terima kasih kepada semua yang singgah ke blog ini.


For more Items / Products for cats, feel free to visit
here :
click me!

Have a nice day lovelies!
I will update soon with loadds of new stories! :)

Stay tuned!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NAK TRY ITEMS DI ATAS??

Interested with the items I use?
You can now place your order by sending an E-Mail to :

PASSIONPERSIANS@YAHOO.COM


P.s : To those who already ordered, enjoy your parcels! :)



Tuesday, November 9, 2010

MY MINI PET SHOP! (BRINGING THE PET SHOP TO YOUR DOORSTEP)



HELLO  EVERYONE! 

DUE TO THE OVERWHELMING REQUEST, YOU CAN NOW ORDER THE PRODUCTS / ITEMS FOR YOUR CATS FROM OUR ONLINE PETSHOP, 

OR 

HERE IS THE SOLUTION FOR YOU, 
YOU CAN ORDER THE ADVERTISED ITEMS AT "MY MINI PETSHOP" AND WE WILL DELIVER TO YOUR DOORSTEP USING POSLAJU @ EXPRESS COURIER.

ALL OF THE ADVERTISED ITEMS ARE SELECTED PRODUCTS, 
TESTED ITS GOODNESS AND THEN ONLY SUGGESTED TO ALL OF YOU.


*****ALSO, THERE ARE CUTE & FLUFFY CATS AVAILABLE ****
FOR SALE / FREE ADOPTION TOO!
(**Self pick up, no delivery service available**)


**Sneak-A-Peek on the Items in My Mini Petshop**


JUST 3 STEPS AWAY :

[**E-MAIL ME THE ITEMS YOU NEED**]
|
[**MAKE PAYMENT (MAYBANK/WESTERN UNION/PAYPAL)**]
|
[**DELIVERY TO YOUR DOORSTEP (POSLAJU)**]
|
[**ENJOY YOUR PARCEL!**]


EASY RIGHT?

**************************************

TERMS & CONDITIONS:

  • WE DELIVER TO EVERYWHERE YOU STAY (EVEN OUTSIDE MALAYSIA)
  • FULL PAYMENT IS REQUIRED UPON ORDER. NO RESERVATION ALLOWED.
  • PAYMENT IS ACCEPTED THROUGH MAYBANK, WESTERN UNION & PAYPAL
  • ORDERS ARE OPEN FROM TIME TO TIME, ITEMS WILL BE DELIVERED ONCE ORDERING PERIOD IS CLOSED TO LOWER THE COST :) 

FOR MORE INFO, INQUIRIES OR TO ORDER,
PLEASE E-MAIL TO:

PASSIONPERSIANS@YAHOO.COM

HASSLE-FREE! 

~~ENJOY SHOPPING FOR YOUR DARLING CATS!~~

--SABRINA & CATS--



**************************************

NEWS!



THE CLOSING DATE FOR THE CURRENT ORDER IS THIS FRIDAY (12TH NOVEMBER!) AND WILL BE DELIVERED BEFORE 17TH NOVEMBER.

IF YOU WANT TO MAKE YOUR ORDER, 
PLEASE ORDER SOON!

(OR ELSE, YOU WILL NEED TO WAIT FOR THE NEXT DELIVERY DATE WHICH IS 3 WEEKS FROM NOW!)


E-MAIL TO ME AT : 
PASSIONPERSIANS@YAHOO.COM




Sunday, November 7, 2010

CAT SHOW 2010 / PERTANDINGAN KUCING 2010 (MALAYSIA)


HELLO SWEETHEARTS!

I'M SOOOO EXCITED TO SHARE WITH ALL OF YOU YOU ABOUT THE UP COMING CAT SHOW EVENTS!
(read with one breath).

NOVEMBER, DECEMBER...School Holidayys... Perfect!

Bring along mom and dad, family and friends, loved ones or even your cats!

All of the events below are still open for entries, so Hurry Up!

You don't wanna be "Ahh I've missed it...AGAIN"!


Check out the coming up events here:

1) THE BIGGEST CAT SHOW IN MALAYSIA EVER 
(BY MCFA)


DATE : 13-14 NOVEMBER 2010
VENUE : TROPICANA CITY MALL


FEES (NORMAL ENTRY FEES):

**RM 660.00 FOR PEDIGREE (12 RING)
**RM 300.00 FOR HHP (12 RING)

INTERESTED?

OR 


2) MAHA EXPO 2010 CAT SHOW
(BY KELAB KUCING MALAYSIA)

I PURPOSELY CREATED THIS BANNER FOR THIS BLOG'S ADS ONLY

DATE : 27TH NOV - 5TH DEC 2010
VENUE : MALAYSIA AGRO EXPOSITION PARK SERDANG (MAEPS)

SCHEDULE:
EXHIBITION : 27TH NOV - 4TH DEC 2010 (ABOUT 30 CATS)
MAHA 2010 CAT SHOW : 5TH DEC 2010 (130 CATS)

INTERESTED?
PLEASE CALL EN HABBIL : 013-6981978


3) MALAYSIA INTERNATIONAL CAT SHOW 
(CFA SHOW)


DATE : 3RD - 5TH DECEMBER 2010
VENUE : PUTRAJAYA INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE
(PICC, PUTRAJAYA)


EARLY BIRDS FEES (BEFORE 15TH NOV)
  • PEDIGREE ENTRY : USD 20 / RM 70 (WITHOUT CAGE)
  • PEDIGREE ENTRY : USD 35 / RM 120 (WITH CAGE)

NORMAL FEES (AFTER 15TH NOV)
  • PEDIGREE ENTRY : USD 150 / RM 525 (WITHOUT CAGE)
  • PEDIGREE ENTRY : USD 175 / RM 575 (WITH CAGE)
**ADDITIONAL FEES (OPTIONAL)**
  • DOUBLE CAGE : USD 20 / RM 7O PER DAY
  • GRROMING SPACE : USD 20 / RM 70 PER DAY

***ALSO OPEN TO THOSE WHO WANT TO EXHIBIT THEIR CATS FOR SALE***
FOR SALE CAGE / EXHIBITION : USD 20 / RM 70 PER DAY

INTERESTED?
E-MAIL TO : SHOWENTRY@GMAIL.COM

OR CALL:
MR. SYAHRUN NAJAH ARIFFIN : +60192749552



4) CATS -- NOT AN ORDINARY CAT EXHIBITIONS

**CLICK PICTURE TO GET DIRECTION**

DATE : 18TH - 19TH DECEMBER 2010
VENUE : HARBOUR PLACE MALL KLANG 

A LOT OF ACTIVITIES AVAILABLE FOR ALL VISITORS.
DON'T MISS IT!


FOR MORE INFO:

***CLICK HERE TO GO TO OFFICIAL WEBSITE***
--OR--
**CLICK HERE TO GO TO FACEBOOK PAGE**




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


*****MORE CAT SHOWSSSS!*****


I READ FROM KELAB KUCING MALAYSIA,
MORE CAT SHOWS COMING UP
  • 13 NOV : MBPJ PETALING JAYA
  • 11TH & 12TH DEC : SACC SHOPPING MALL
  • 24TH - 28TH DEC : SHAH ALAM CONVENTION CENTER (NEXT TO SACC MALL)



WOW FULL SCHEDULE ISN'T IT????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MY SAY :

SO, I HOPE ALL OF YOU ARE EXCITED TOO AS MUCH AS ME :)

I WILL INCLUDE MORE UPDATES IF THERE ARE ANY.


AS USUAL, FOR OTHER INQUIRIES / QUESTIONS,

 JUST E-MAIL ME AT : 
PASSIONPERSIANS@YAHOO.COM


Stay tuned for more!
--SABRINA--

Thursday, November 4, 2010

NEW BABIES IN THE HOUSEEEEE! MIUUU....~


Hi everyone! miuu miuuu....~

Ehh ada dengar bunyi mcm anak kucing tak...? heeeeheee...
Dah lama kan tak update about My Cats?
Sorry la sekarang ni not really a good time..Rumah still chaotic, so semua kucing muka penuh debu.
Hehehe kidding!

Ingat tak, I pernah update di FACEBOOK about my cat, Jennifer. Back then she was heavily pregnant, but now dah burst! Maka keluarlah 3 ekor baby yang buullaat2 mcm buah tembikai..
Lahir2 je, diorg mmg bersaiz besar..!

Nak tengok gambar2 diorg? Joooommm!

~~Baby Molly (left) & Baby Dolly (right)

Untuk pengetahuan semua, all three of them are FEMALES! 
Mula-mula masa lahir tu, tak nampak apa warna.. Hari yang cerah, bertukar gelap, rupanya ada 3 budak gelap laaa dah datang ehehehe tapi budak gelap cute miut okaaay!


Tengok la baby-baby ni... Kuat betul menyusu.
As usual, Jennifer is a good mom... Pandai sangat dia jaga anak dia...
Masa dia mengandung, she was sooo pretty! Bulu tebal and gebu, and was fat too!
Tapi bila anak2 dia dah lahir, and mula menyusu, badan dia dah jadi kurus sikit..
Anak-anak dia laaa yang "absorbed" semua nutrients.. Tu yang makin hari makin gendutts!


~~Baby Molly~~

3 budak gelap ni, dari hari pertama diorang lahir, dah kena buli dengan si budak jahat..
Nak tau sapa?
Sapa lagi kalau bukan budak kat bawah ni....:

~~Abang Oki @ Budak Jahat Kaki Buli~~

Nakal betul.. Ada ke patut, baby kecik tu elok2 dalam basket, dia pegi panjat and "tokak" sekor2 masuk mulut dia.. Dah la kuku kamu tu tajam, mulut pulak boleh buat semut pengsan..!
Ini anak kucing ke anak monyet...?
Tapi apa-apa pun, kami semua sayaaanngg sangat dgn budak nakal Oki ni..
Menceriakan hari kami setiap hari dengan perangai dia yang pelik2 tapi bila nak tidur, 
suka tidur dekat ketiak org hahahaha!



Kali ni, first time Jenny lahirkan "Calico Gelap" hahahah Tortieshell la.
The 3 colored trait.. 
Comel sangat mcm Jenny kecik2 dulu..
And also, they are all very fluufffyyy! Gebuuu!
Dah la ekor dia tegak ke atas mcm Aerial kereta myvi tu..hehe!



To ensure your kittens will grow up big and healthy, provide them with all necessary supplements and vitamins.. This will help them develope good inner defense and prevent them from being stunted
(terencat pertumbuhan).



Kalau nak anak kucing nanti manja dan mesra dengan kita bila dia besar, selalu2 kan la spend time dengan diorg masa kecik..
selalu belai and cakap dengan diorang..
It will help you to release stress and will also build trust between both of you :)


~~Baby Willy~~

Haa this is the biggest of them all, Baby Willy!
Hampir setengah kali ganda daripada yang lain... Macam di pam-pam..
Tengokla muka dia, tak bersalah je kan..
Walaupun solid black, tapi hatinya baik and putih mcm gigi dia.. :)
Sayaaanng sangat dgn Willy...



Gambar ni diambil pukul 7 petang tadi.. Diorang ni suka main dalam kotak, lagi-lagi si Willy.
Dulu masa kecik2 muat la masuk bertiga, sekarang dia sorang je.. 
Tak lama lagi confirm tak muat.
Mula-mula dia main-main je dalam kotak tu, sekali dah tertidur daaa....
Baik punya posing..

 ~~Willy inside the cat's tool box.. Ehh Dolly pun adaaaa~~


Okay everyone..
So far that's all about it..
Nothing much, but I hope you enjoy sharing a little bit of my happiness living with these adorable creature..

Please stay tuned, soon I will update about a very interesting story!

:)

Love,

Sabrina & Cats.



BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE