JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Monday, February 8, 2010

My Cats & The New Owners


Meoowww everyone! Happy Monday....

Don't be a lazy cat on the first day of the week okayyy! :)
Ramai rupa-rupanya Cat lovers seperti saya..Kalau tak dapat pegang, tengok gambar pun jadi lahhh... Right now, I'm away from my cats and kittens, so hari2 my mom will send me their pictures...And also, sometimes we will skype through the internet... Hail the technology! hehe


 
Hallo Semuaaaa!!!! 

So recently, I've sold several of my beloved cotton candies. Saya harap owner baru will take care of them and love them as much as me and my family did.. Of course I've been a very selective and careful too, I did ask them on how they plan to take care of the cat... I also did give them advices on the foods that they should feed the cats... How to clip the claws and also when to take them for vaccination. Penting tau semua tu...Kucing parsi ni bukannya mcm kucing-kucing biasa...Alang-alang dah sanggup membayar to own one, kenalah ada responsibility untuk maintain the cats for a long period of time...Kan..?


Si budak Achel, baru lepas di blow-dry...Suka bukan main.


I've sold a pair of my persian kittens to a family in Ipoh. They came to my house to fetch the cats. The new owner was so excited to get a pair of them, that they booked the cats and even paid the deposit to me. Ye la kadang-kadang, susah jugak nak trust orang..kot2 laa dah bayar, tiba2 tak dapat..selalu jugak terfikir hal-hal mcmtu. I'm glad the new owner trusted me.
And I am happy that the children are also excited to get "adik-adik" baru diorang ni....
My advice is, jaga elok-elok tau...kasi dia makan banyak-banyak... hehehehe


 New owner from Ipoh. Cute kids! :)


 Another pair was sold to a new owner in Shah Alam.. I'm currently studying in Shah Alam, so senang laa nak transport the cats to their house. Seronok dapat berkenalan dengan family Kak Muhaini, sebab dia pun sukaaa sgt kucing. Sebelum I sold the cats to them, sempat jumpa and sembang-sembang about cats at Old Town..Tak sedar dah 2 jam menyembang... Hehe sorry laa saye kalau dah dapat sembang pasal kucing, seminggu punn tak habis.


 Anak-anak Kak Muhaini, Alia & Amira dengan kucing2 baru mereka..


Kak Muhaini ni ade seekor kucing, nama dia Gizmo... Masa mula-mula introduced the new cats kat Gizmo, bukan main garang lagi dia.. Habis tegak semua bulu tengok kucing baru.. Tapi sekejap je... Tak sampai sejam, dah cuit-cuit manja gitu.... See, if cats can make friends nicely, why can't we..? :)


 Jaga meow ni elok-elok tau... Meowww~


Ada juga kawan-kawan yang tanya,

"Tak sayang or rasa rugi ke jual kucing-kucing tu kat orang...?"

Jawapannye, TAK. Bukan bermaksud nak jadi kaya jual kucing..Tak pun. If tak percaya, try laa bela. Then only you will understand..Then, my intention nak jual tu, supaya I can share the joy of having cats dengan orang lain...Supaya kucing-kucing ni lagi happy and dapat lebih banyak attention daripada owner yang baru.. Yela sometimes when you have a lot of cats at home, kadang-kadang tak cukup perhatian and love... Then mula laaa ada yang tarik muka..Merajuk and kurung diri kat dapur jeee tak nak duduk hall dah. Hehe.. Itu lah kucing-kucing saya yang sangat manja dan mudah terasa... Diorang tu sebenarnya perasan diorang tu manusia...hehe..


Wait for my next update for more interesting stories of my cats okayy...

Till then,

Meowwwwwwwwwwwww~

9 comments:

Qisha said...

betul saya setuju..tak untung pun jual kucing..kalau ada pun dapat roallingkan dwet tu untuk beli makanan, vitamin, pasir..high maintainance nak jaga persian ni kan..

SABRINA Bree said...

Qisha : Hi Qisha.. :)thanx for the opinion...

To the cat lovers out there, jgn pula igt bela persian ni mahal kos maintenance nye.. It's just that, in order to makesure the persian is fluffy and beautiful, comes with the effort...

Tapi usually if dah minat and sayang, it wont be a burden... Try it! :) they are adorable..

Qisha said...

setuju..apa2 pun yang kita buat kena ada efford..baru puas hati..kalau dah sayang suma tak jadi masalah..macam saya sanggup kurangkan shoppimg untuk diri sendiri lebihkan shopping untuk anak2 bulus..

Misz Pinkie Winkie said...

comel sungguh mereka itew.

betty said...

harap2..bila akk dh ready bela persian..ade lagi lah kitten baru..bley post kat blog..Kitten fly to sabah...hahaha

dir...antologi hidup apple sepi... said...

huhu...akak kucing parsi...

cute2 kucing ini semua...

nak bela jgk..tp tu la...still belaja...

tp xpe,.. 1 year left...so pas ni blaja sungguh2 dpt pointer bagus....pastu bleh dpt keje ngan syarikat bagus...gaji pun bagus...pastu dpt kucing pun bagus...

waaaaaaaaaa...bleh ke jadikan impian tuk membela kucing parsi ni sbgai 1 semangat tuk idup dgn bagus???


huhu...

apa2 pun....saya akan berusaha...haiyakkkkkk...sokonglah saya...huhu

SABRINA Bree said...

Qisha : Hahah ni advance ni... sanggup tak shopping... hehee


Misz Pinkie Winkie : They all say "Thank youuu meowwww~"

SABRINA Bree said...

Kak Betty : Hehee okay insya Allah... :)

if not from me, from others punnn banyak... :) hehe

SABRINA Bree said...

Dir Apple Sepi : hehehhe why not...

If dah berjaya and ada duit, semua benda boleh beli kecuali cinta and kebahagiaan...

:) Good luck...!

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE