JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Wednesday, October 27, 2010

MY PASSION FOR PERSIANS : TIPS & CARE FOR YOUR DARLING CATS!


****FRESH FROM THE OVEN!****

Salam & Good Day to allllll friends and visitors...
Terima kasih kerana sudi singgah di page ini.
Hari ini, nak berkongsi TIPS baru with everyone of you...
So stay tuned till the end of this post Okay...?

**New Tips with More Essential Products to be shared!**

Lama kan tak update tentang new TIPS? 
Bukan malas, tapi kena la try on my cats dulu whether it works or not...
So harini nak share info tentang beberapa Essential Items that I use / feed on my lovely darling angels..

1) PET HEALTH PLUS FROM PAWZ!

Okay as seen in Facebook Page, this is the new product that I use..
Multi-functional product..

Ada 2 cara guna, boleh spray pada badan kucing dan boleh juga feed your cat with this product...

100% organic, feeding your cat with this will result in better digestion, healthier and stronger cat and also, odorless poopeeees! hehehe try la! :) 
try experiment it out yourself... you can notice "bahan buangan" kucing anda kurang atau langsung tidak berbau! 

--source : Google!--

Boleh spray pada badan kucing untuk mencegah kutu, mites and other bacterial infection pada kucing..
Boleh merawat fungus pada kucing dan mcm2 lagi..
Penggunaan yang teratur setiap hari, akan menghasilkan bulu kucing yang gebu dan bersinar shiny-shiny!
Dalam 2 minggu boleh nampak perbezaan :)

Dalam kotak tu ada dia bagi note of instructions and kegunaan Pet Health Plus ni..
Sangat banyak kegunaan, sesuai untuk luar dan dalam! 
Saiz bottle nye pun besar, so takde la cepat habis... :)
A Very Fun Product to use indeed!

2) MALASEB MEDICATED SHAMPOO

Okay Malaseb ni memang dah pernah saya share kan pada tips yang lepas..
Memang susah nak dapatkan shampoo Malaseb ni, hanya dijual di Klinik Haiwan yang terpilih..
I received sooo many requests from cat lover friends for Malaseb...

Untuk kucing yang ada masalah kulit, gatal2, bekas kurap sehingga keluar kulit mati, boleh try guna MALASEB ni. Untuk yang agak teruk masalah kulit tu, boleh gunakan 2-3 kali dalam seminggu..
So far it's good! :) 

POISON!
Yeee memangla poison... semua shampoo pun poison...
Kalau pening2 nak cari shampoo yang sesuai untuk merawat masalah kulit, trylah MALASEB..
(Haha promote habis~ Time saya bela kucing awal-awal dulu, habis try semua shampoo..sebab tak tahu yang mana bagus...)

**Note : Malaseb is a medicated shampoo meant to treat skin problems, bukan untuk kegunaan saja2...**
Makesure you use the shampoo according to the direction tau! 

3) ORGADERM SPRAY FOR PET'S SKIN DISORDER

Orgaderm spray ni memang antara yang paling banyak dapat sambutan..
And also, one of my favorite products for my cats..
Selalunya, I will spray this Orgaderm pada kulit kucing yang ada gatal-gatal..
Kalau ada bulu bergumpal tu, I will trim it out and then spray Orgaderm ni..

Kenapa Orgaderm Spray?
Because Orgaderm spray helps promote new and healthier skin..
Mempercepatkan pertumbuhan bulu pada bahagian yang togel akibat digaru2.. luka atau jangkitan fungus.
Pantang nampak kulit kucing berkerak, I will directly spray the infected area..

**My Cat, Achel lovesss this Orgaderm Spray.. 
He needs it to deter all unwanted germs and also to promote   strong fur without shedding**

A lot of friends ordered this item from me, so I hope you will get the benefit too!
Paling berkesan, mandikan dulu kucing dengan MALASEB Shampoo, then bila dah kering, Spray je Orgaderm ni...

Kalau kucing anda ada masalah keguguran bulu akibat jangkitan fungus (fungus menyebabkan kucing Botak!), boleh spray je... lagi2 yang kat bahagian telinga & ekor...

Try tauuu!

4) COLIRCUSI GENTAMICIN EYE DROPS 
& TROY EAR CANKER DROPS

Ok the Gentamicin Eye & Ear drops tu pun dah di shared sebelum ni kan?
Boleh dapatkan di Vet atau di Petshop... 
Perasan tak brand apa tu? Brand ALCON kan?
Haaa bagi yang selalu pakai contact lens, mesti perasan brand ALCON ni...
Selain produce solution untuk contact lens, ada juga ubat mata... 
Suka pakai ubat mata ni for my cats, since ada antibiotic dalam contentnya...

Yang botol di sebelah kanan tu, that's TROY EAR CANKER DROPS
Functions sama mcm ILIUM Ear Cleaner,
TROY Ear Drops ni sesuai untuk membersihkan wax telinga kucing.. 
Just titikkan beberapa drops, biarkan semalaman.. All the wax will come out.. This will also prevent ear mites!
Bahaya tauuu ear mites! 
Boleh sebabkan kurap di telinga kucing dan juga menyebabkan telinga bernanah...
Haaa kalau dah jadi mcmtu, memang sakitla nak membayar bill Vet...

5) NUTRICOAT:
FOR CATS WITH FUR SHEDDING PROBLEM
**NUTRI-COAT (UNTUK MASALAH KEGUGURAN BULU KUCING)**

Supplement untuk kucing anda yang mengalami masalah keguguran bulu @ Shedding!
Nutri-Coat is a supplement / Vitamin that will promote the growth of the new fur, menguatkan akar bulu kucing dan mencegah bulu kucing daripada gugur...
According to Vet, Nutri-Coat ni lebih cepat nampak effectnya berbanding dengan Brewer's Yeast..

Totally recommended!
Dalam 2-3 minggu dah boleh nampak effect nya tau!

6) FLEAS DROP / UBAT KUTU

This is another new Essential Item for my cats! Ubat KUTU.....!
For your info, I memang tak guna Frontline Spray / Drops sebab harganya yang mahal melangit..
My cats pulak ramai, karang bankrupt pulak setiap kali kutu menyerang...

Kenapa ada kutu?
Sebab saya selalu bawa my cats keluar jalan2 setiap petang..
So terdedah dengan dirts and also daripada kucing2 lain yang datang bermain...

I got this from a local Vet, memang 100% berkesan!
And yang paling best, sebotol tu boleh guna untuk 10 ekor kucing...(Frontline just 1 cat for a tube right?)
Saiz botol tu sama mcm ubat mata Gentamicin kat atas..
Just titikkan pada bahagian belakang badan kucing, jgn mandikan selama 3-4 hari...
Kemudian boleh check, memang kutu semua hilang tatau pegi mana...

Kalau ada kutu, kucing akan mula tergaru2...bulu gugur..malah boleh jadi kurus tau!
Stress agaknya rambut dia gatal2...

7) ROYAL CANIN (MY CATS' KOKO KRUNCH!)

I have tried sooo many products before this. Even a Petshop kindly sponsored me to try their other products on my cats but I have to say, my cats love Royal Canin (RC) the best.
Maybe it's because they are already used to it since they were babies, so bila bagi makanan lain, terus tarik muka.
But I love RC also because it makes my cats strong and healthy. Bigger bone structure and buff! hehee
This is not to Promote RC, but personally it is the best Premium Food I ever tried on my cats.
So far my cats tak ada masalah keguguran bulu yang melampau, and tak ada masalah cirit birit..
Nampaknya, kopak laaaa poket daku setiap bulan nak beli "Beras" diorang ni..


8) ALL NATURAL : PETS OWN EASY TO 
DIGEST MILK

Looking for suitable Milk for the little babies?
If you found an abandoned kittens, you can feed the babies with this milk, even sesuai untuk baby yang baru lahir.. Senang je, boleh guna bottle, atau guna syringe..

DO NOT feed your cats with Cow's milk, nanti habis cirit birit..
This ALL NATURAL milk contains NO Lactose so it is suitable for the cat's stomach.
Rich with calcium, this milk will help you solve the malnutrition in your cats.

Try it out!
Recommended by Certified Veterinar. 


FOR MORE ITEMS (and cats too!)
PLEASE VISIT MY MINI PET SHOP HERE : 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Before I forgot!
I want to thank my Cat Lover Friends yang selalu e-mail berkongsi idea atau bertanya pendapat dan bertukar-tukar info.. saya harap saya dah reply sebaiknya..

To those who ordered the products from me, I already sent the items out to all of you through Poslaju Courier..Insya Allah dalam 1-2 hari akan sampai..
Selamat mencuba & don't forget, follow the written instruction tauu!
Kalau ada yang tak sure, can email to me ye....

**Thanks a lot for your trust! And also to friends from Brunei & Indonesia Tooo!**


~~~~~GOOD NEWS!~~~~~
As I have received so many positive feedbacks from my cat lover friends here,
I am now TAKING ORDERS for the above items.
Yes, Including the ROYAL CANIN packs!

All items will be sent through Pos Laju @ Express Courier direct to your doorstep!
Senang kan?
For Any Inquiries, 
can directly E-MAIL to me at : PASSIONPERSIANS@YAHOO.COM!

I will reply you soooon :)

Okay.... harap info di atas bermanfaat untuk semua... 
Tak kisahlah kucing apa yang kita bela sekalipun, kucing parsi ke, kucing hutan ke, kucing kampung atau stray cats, tapi kalau betul cara penjagaan nya, mesti kita akan rasa happy and bangga dengan kucing-kucing kita.... Kan...?

With Love,
Sabrina & Cats! 


(All attached pictures are from my personal collection TQ)

61 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

cik sabby.
ubat kutu tue 1 berapa yerk?
kalo murah nak 2 botol.
berapa titik nak letak pada kucing besar, dan berapa titik untuk anak kucing.
nak wat standby..
ada juga yang duk menggaru..selalu sembur frontline jerk.tak berkesan sangat..
yang tube plak mahal bangat.

malaseb pon lin nak.
nantie ym lin yer..@ pm kat fb.

SABRINA Bree said...

Misz Pinkie Winkie : Okay lin... Nanti I PM you tau...

Namie Amir said...

salam,sabrina.i'm interested in Nutri-Coat and ubat kutu.(frontline tu mahal betol la..)please email me the details.tq.namie_comey@yahoo.com

SABRINA Bree said...

Namie Amir : hi namie, i dah email u.. check your email yeah...

Anonymous said...

Salam Sabrina, dapat send to Brunei tak? I cant find the Orgaderm spray here, and the ubat kutu tuh. Pet health Plus tu pun macm tak pernah nampak. my emel raiman.k@hotmail.com

Tx :)

Lieya said...

Yuhuuuu semua barang2 kat atas tu mmg ada jual or just tolong kawan2? Kalau menjual mau tau semua harga barang2 kat atas tu, boley x??? tq email me at lieyaeiya@yahoo.com

meowwmania said...

aah lah...ai pon nak tahu harga produk2 ni, cik sabrina tlg email ai boleh...

my email - meowwmania@gmail.com

tq :)

SABRINA Bree said...

To ANONYMOUS :

Wsalam,

Yes sure.. I can send them to Brunei if you want...
Baru-baru ni pun dah beberapa kali send ke Brunei..

Okay I will email u..

SABRINA Bree said...

To LIEYA :

Hi Lieya,

Boleh je if nak Order...
OK I will email u in a while...

Thanks ya.

SABRINA Bree said...

To MEOWWMANIA :

Hi... Okay dear will miss u in a while... Tggu tauuu :)

Anonymous said...

salam sabrina. pm kat akak ubat kutu & nutri-coat. emel akak, nida.hunny@yahoo.com

anis said...

salam, sya nk taw hrga ubat kutu tu ea...hihi
bpe byk sya perlu gna 4 my cat n kitten ea??
ni email sya..
anis_squidward@yahoo.com.my..
tq

SABRINA Bree said...

To ANIS : Okay... check your mailbox..

rumaisha said...

sabrina,i dh guna orgaderm spry yg i order dari u.it work!.. 2,3 hari dh nmpk kesan.luka2 kecil pn dh bleh sembuh.thanks..

SABRINA Bree said...

Rumaisha : Thanks Rumaisha.. I'm glad it works on your cats! :)

Crool Ck said...

Hi sabrina,

Pls do Pm me the price for fleas drop,ear canker drops and nutricoat... sort of interested with those product, crool_khairoollinus@hotmail.com..

Regards,
crool

SABRINA Bree said...

To CROOL CK:

Hi Crool, Okayy I dah emailed u... check your inbox.. if tak jumpa, try cari kat spambox tau..

* HeeBum * said...

hye sabrina, bleh email i harga ubat kutu tu.. pstu nk tnye.. can u describe how the flea look.. sbb kt heebum ada mcm tompok2 mcm serbuk.. tp x bergerak2 pon.. skali tgk mcm buah rambut kt mnsia tuu.. ape eh? adakah itu kutu?

SABRINA Bree said...

To HeeBum :

Hye HeeBum, please leave an email address so that I can send the feedback ye.. :)

Btw, Ubat Kutu tu just RM 25.00 (boleh guna more than 5 adult cats)

Yup, telur kutu mmg hampir sama dgn telur kutu manusia... so better get rid of it.. takut berjangkit heehee

* HeeBum * said...

hello sabrina, here is my email address dar3d3vilgur7@yahoo.com.. thanks..
bleh bg harga tuk nutricoat skali?

SABRINA Bree said...

To HeeBum :

Okayy I will email to u :)

SABRINA Bree said...

To HeeBum :


Hye dear i have emailed u the price..
check your inbox atau spam box ye..

Anonymous said...

hai sabrina,

bleh email i x harga semua product u. i really interested la. yana3884@gmail.com

wani said...

salam.. hi sy br je bc blog ni huhuhuhu bnyk info la... bgs la de org cam awak nk share... kalau la sy bukak awal2 lg.. huhuhuu.. thx alot ek.. nnti klu nk tnye pape leh ke...?

muhammad heikal said...

salam bree...i am so intested with the fleas drop....pls email me back at heikal@eng.upm.edu.my

Suraya said...

hai sabrina,
MALASEB,ORGADERM,NUTRICOAT,BREWERS,PET HEALTH PLUS,EYE DROP, TROY dan FLEAS drop... semua berapa harganya?
One by One ya...
please email suraya66zack@yahoo.com
kalau nak order dgn you camna ya?
Thanks

Anonymous said...

As Salam Sabrina, lega dapat tau blog ni. Boleh tahu harga semua barang di atas ni? pls email me at rozzy_gee@yahoo.com. tq so much!

Anonymous said...

sye pun nk produk yg u gune tu..... tp bile sy klik je, tk bole bukak, nape eh...

Anonymous said...

sye nk FB name awk bole tk

.cik yaya. said...

Hye dear, pls email harga nutri coat tu ye ke babygorjes@gmail.com

SABRINA Bree said...

To All : Boleh refer kat TAB atas tu "Supplement" :)

ainmanan said...

ubat kutu ada stok x

rosmawani mustapha said...

sabrina berape harga pet health plus ?? ade stok lagi tak ?? please email me
rosmawanihash@gmail.com thank you :)

Anonymous said...

Salam nk tnye..ade x cream untuk kucing nme die Canisep Cream untuk antifungal.Thanx ^_^

firashah said...

hi. u ade jual lagi produk2 ni tak? i berminat. pm me semua harga2 ubat2 tu semua bole? rarazulo@gmail.com
tq :)

eda said...

salam. saya berminat ngan flees drop. Do include postage. plz email me ya - mussymy@yahoo.com. Thx

wan said...

Salam. Pm me eye & ear drop, flea drop and nutri coat at onesms85@gmail.com.
Tqvm..

Anonymous said...

Marvelous, what a blog it is! This blog provides useful information to us, keep
it up.

my homepage: garden center signs
Also see my site :: garden centers

Anonymous said...

Hello, just wanted to mention, I loved this blog
post. It was practical. Keep on posting!


Take a look at my web page - garden center jobs

Anonymous said...

I was able to find good info from your articles.


Also visit my blog post: click through the following article

Sha Rezz said...

Tolong....nak ubat kutu tu...hehe
pm please
sharezz@yahoo.com

Anonymous said...

hi... kindly email to me where or how to buy the ubat kutu.

yathcute@yahoo.com

Yante said...

hi, boleh email sya pasal ubat kutu tu? :)
humble_girl91@yahoo.com

Anonymous said...

boleh email sy x pasal syampu malaseb tu?xtau mna nak beli winter11_splash@yahoo.com

Rina Iejay said...

Boleh email saya harga ubat kutu (Cecair biru) tu?saya berminat.
email saya rinaiejay@gmail.com

Anonymous said...

Sy ada 2 ekor kucing yg sdh berumur 1 thn lbih. Kucing sy mengalami bulu gugur yg truk.setiap 2 mggu sekali sy hntr kucing sy di vet utk injection namun smpai skrg..bulunya masih gugur..kucing sy juga sdh di lion cut tp masih gugur juga bulu barunya...sy pening memikirkan nya..adakah ubat kutu sesuai utk kucing2 sy?..kucing jantan sy ada fungus..tp yg betina tk de apa2..tp pelik juga bulunya gugur..bole bantu sy tk utk hadapi masalah kucing2 sy ni..tq..my email nurzack71@yahoo.com

Nur Aziela Bedian said...

Cik sabrina, saya nak tanya orgadern spray and pet health plus tu berapa satu botol ek? Saya cari di pet shop semua tak jumpa. Pm saya boleh? nurazielabedian@yahoo.com ataupun gmail nurazielabedian.NAB@gmail.com. terima kasih :)

Anonymous said...

Boleh email saya harga ubat kutu (Cecair biru) tu?saya berminat.
email saya iewan7559@gmail.com.price include post to kuantan

Anonymous said...

Berminat dgn ubat kutu (cecair biru) jugak. Email sy cempaka_biru28@yahoo.com include post to shah alam

ayunie said...

sy nak oder jugak orgaderm spray

Anonymous said...

hi sabrina..I berminat nk bl nutricoat..bole u email I..adawiah.shaharuddin@yahoo.com..plus u ade x product nutripet n laxapet..thanks

Aishah said...

Hai Sabrina,

I nk tau hrga utk Pawz pet health plus, Orgaderm spray, Ear canker drops n ubat kutu..my email alstonia12@gmail.com..

Cat Meow said...

Hi Sabrina,

I berminat dengan ubat kutu..my email kt_jb85@yahoo.com

Ainul Najwa said...

Hai sabrina,that malaseb shampoo boleh rawat penyakit kurap kucing tak? Coz i have this babycat baru 2bulan ada kurap yg teruk.kesian dia gatal2

Anonymous said...

Hi Sabrina, i'm interested dgn ubat kutu tu.. boleh email i the details? Anak bulu i ramai gak ni..a dozen of 'em..huhu
bruised.rose@gmail.com

thx in advance (=^_^=)v

Zy Messy said...

Ms . i nak tau semua product price ;) please email me chennmessy@gmail.com

Amirah 'Atiqah said...
This comment has been removed by the author.
Dieah Ahmad said...

Sis pm saya harga syampo masaleb dan ubat kutu

ibuqimy@gmail.com

Dieah Ahmad said...

Sis pm saya harga syampo masaleb dan ubat kutu

ibuqimy@gmail.com

Anonymous said...

Sis, boleh email saya tak harga syampo malaseb dgn orgaderm tu. Berminat nak beli sebab kucing sy ada masalah botak sebab fungus. TQ

eylahime91@gmail.com

Shahrizam Shahrudin said...

Hendak tanya berapa harga sebotol shampoo malaseb

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE