JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Sunday, October 17, 2010

A Visit to Kak Muhaini's House & Her Big Fluffy Cats!


Hi everyone!

Today I went to Kak Muhaini's house for lunch..
Thanksss sebab ajak... Sedappp sangat dapat makan Ketam cili api, udang masak pedas, kerabu sotong andddd mcm2 lagi laaaaa....

Best bukan sebab dapat makan je, tapi dapat jumpa dengan kucing2 Kak Muhaini yang makin hari makin mengembang mcm kena pam... Gebuuu and hyperactive!
Pastu ape lagi.. sembang mcm2 about cats berjam2 sampai tak sedar dah nak pukul 7p.m....

Nak tgk kucing2 Kak Muhaini??

Haaa check out the pictures below....

This is Oreo..
She's a Tortieshell with a unique brown color.
My Jennifer is also a Tortie, tapi black is her dominant color...


This is Blackie..
Verrrrry fluffy!
Masa awal2 Blackie dibawa balik oleh Kak Muhaini, I can remember that he was just a small kitten..
Now he's soooo big!


Blackie & Oreo ni adik beradik...
Both of them are Semi-Flat Long Haired cats..
Very lovely and manja...
Anak-anak Kak Muhaini pun can get along with all of them..


Bila tengok Blackie, terasa mcm nak jugak own myself one Solid Black Persian...
Hehehee.... With piercing copper-colored eyes, malam-malam nampak gigi aje...


According to Kak Muhaini, because of her unique eyes, Oreo nampak mcm Juling sikit...
Hehehhehee ye ke Juling??

Kak Muhaini's eldest daugher, Alia, with Baby Debab Blackie...
Geraaammm sangat dengan si Blackie ni...
Best peluk...!


Ini pula Abang Gordo...
Kenapa abang Gordo? 
Sebab dia soranggg je yang dah umur setahun lebih.. 
Tapi hari ni, Gordo nampak moyoookkk je... 
Maybe sebab kami dah ganggu waktu tidur dia...


Me & Kak Muhaini shared the same hobby.
Which is petting cats...
Membela kucing ni, memang perlukan banyak kesabaran dan pengorbanan...
But according to Kak Muhaini, membela kucing pun boleh jadi satu therapy..
Balik keje, boleh release tension tengok si budak2 gebu ni.. :)


Blackie yang tak suka duduk diam..
Verrry playful!

Gordo ni mcm Achel Endut kan...???
Color pun samaa.... Nanti nak ajak Achel datang rumah Gordo la...


Alia with Gordo....
Gordo ni manja dengan husband Kak Muhaini...
Pilih kasih pula si Gordo ni yeeee!


Cute-cute kan the cats?
Ohh, I wanna apologize for the lack of updates recently...
Tak banyak cerita menarik yang nak dikongsi...
But soon, I will update more interesting stories about the babies in our house!

Tell you what, it's gonna be Hectic!
(P.s Rocky is soooo becoming more like his Papa Endut...Oh no....)

Till then, stay tuned!
---Sabrina---


13 comments:

pae's faezah said...

sangat2 comei hehe..geram nyer tgk

meowwmania said...

ya Allah demoknya!! gerammmm.......

bella-wella said...

color bulu die... cantik sgtt!!!!
=D

m.q said...

wuyoooo...comel gila tahap gaban

Anonymous said...

the cats are so adorable!!!
ps: castle makin sehat n comey
:)

-sarah zulkefli

SABRINA Bree said...

To Pae's Paezah:

Thanks dear for visiting my page.... :)

SABRINA Bree said...

To meowwmania :

Owner dia rajin bagi makan sebab cats dia pandai buat muka cedeyh kot... nak makan ajeee hehehe

SABRINA Bree said...

To Bella Wella :

Thanks for your visit Bella...
Any cats if you give the proper care, will be as cute and as adorable ... :)

SABRINA Bree said...

To m.q :

Thanks for your time visiting this page.... :)

SABRINA Bree said...

To Sarah Z :

Hehe Achel tu setiap masa "sihat"...
mana taknya setiap 5 minit minta makan...

Pantang dengar org buka pintu peti ais..

Nadia said...

gordo looks alot like papa endut! - nadia

Anonymous said...

salam catwoman

comelnye makhluk Allah tuh...
semoga Allah memberi ganjaran pahala yg banyak utk anda di atas segala usaha anda menjaga dan memelihara kucing2 ni semua... :)

salam meow dari hamba

Gee said...

u r truly a cat lover!..enjoy this blog.. really!

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE