JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Thursday, June 17, 2010

CASTLE @ ACHEL FOR SALE. ANYONE INTERESTED? CLICK HERE TO FIND OUT.



Hello everyone, my beloved readers. 
How are we today?

I was shocked, today I found pictures of my cats being plagiarized by irresponsible person. 
This is such a bad example, and I want all of my friends here to be extra careful.
Don't simply jump out of chair when you see cute cats on sale (especially the ones that come with low price tag, it might be FRAUD!)


(CLICK PHOTO TO READ HER COMMENT)

Take a look at the picture above, this person acted like this cat is hers. 
Taking all credit. Hello, this photo was taken by ME, my own CAMERA and my OWN hand that snapped this photo. How can a person be sooooo selfish like this? 
Dia tak takut ke that the real owner will find out?


(CLICK PHOTO TO READ THE COMMENTS)

To all readers, you can also view the same photo of Achel in REMAJA magazine for the 1st May Issue. So it's obviously belong to me. Taken by me. And owned by ME.

Here's the photo from REMAJA:

(CLICK TO ENLARGE)

Ada siapa-siapa yang nak beli Achel tak? This lady nak jual "On Behalf Of Me".
Ohh, according to her comment at the picture above, dia cakap dia dah SOLD the cat.
On behalf of me jugak? Thanks la ye. 

How much did you sell the cat? I would like to know the market price there.
hehe.

(CLICK TO ENLARGE)

Gambar ni pun kau rembat? Ok gambar ni mmg bukan I yang snapped. 
This photo was taken by my mom. I was not in Malaysia pun at this time. 
I wonder what other things she brag about this cat?


No, I don't feel proud that there are THIS kind of people yang interested dengan my cat. But I can't see the positive things about this. Ada yang cakap, I should be proud bla bla.. But No.

Imagine this : 

She put up this photo of Castle @ Achel, claimed the cat as hers, also mentioned that this cat is FOR SALE.
Some people might be excited, and the fake owner might ask for a deposit to book for this cat.
Not just one buyer, but might also attract more than 1 buyer, and deposit for this type can't be anywhere lower than RM1K, so imagine the end of the story.

You might be cheated.


Nasihat nombor 1 : 
 Beli kucing sendiri. Bela kucing tu sendiri. Buang Taik dia hari2 sendiri. Beli makanan dia tiap2 bulan sendiri. Bayar medications dia sendiri. Then you boleh jual the cat, which is yours. Tak perlu tipu2..

Nasihat nombor  2 :
Jangan copy paste gambar bini kucing orang lain and upload the photo.
Kemudian bangga mcm cat tu u punya.

Nasihat nombor 3 :
Request for permission. Saya tak marah kalau anda nak copy photo.. saya pun suka tgk gambar2 kucing...
Kadang2 tak dapat beli, tengok pun jaaaaadilah.
Tapi jangan la buat harta sendiri yea.

Nasihat terakhir :
JANGAN SEKALI-KALI TERUS PERCAYA PADA SESEORANG.
When buying a cat, be patient. Bertenang ye...kucing banyak kat dunia ni, tak kemana..
Lagi-lagi melibatkan online. Melainkan orang tu boleh dipercayai.. Established..
Dah banyak kes kena tipu ni..

Kepada orang yang tak reti menghormati hak orang lain, cepat2 la menyesal. 
Malaysia ni banyak undang2. Tapi saya takde la sampai nak ambil tindakan undang2.
Cuma, saya kesian kalau2 ada yang "terkena" dengan orang2 sebegini.

Bak kata pepatah, 

"Kucing tak dapat, Duit melepas. Hangin satu Badan"
(apa punya pepatah daaa)


P.S  SEKARANG OWNER FACEBOOK NI DAH FAMOUS. I GIVE YOU FREE PUBLICITY.
LEPAS NI SURE "BUSINESS KUCING" ANDA LEBIH BERJAYA. 


To the owner mentioned, jgn marah ye...
You uploaded My Cats, I Uploaded your Facebook.
Fair & Square.


ANDA ADA PENGALAMAN SEBEGINI? SHARE WITH ME. 

--SABRINA--





20 comments:

Anonymous said...

akk suka statement ko yg ni rin... "Buang Taik dia hari2 sendiri"... hahaha... suke2 ati dia jer eak...

Misz Pinkie Winkie said...

aper punya orangla.
ada ker dia nak ciplak gambar dari kamu..
nak glamer pon agak2 arr.

Petwhizz said...

Memang jurang hajau betol....

meowwmania said...

org mcm ni pon ada isk2..

apa motip dia ekk?? owh rasanya dia nak glemer cam cik sabrina kite hehe..

Ease Basri said...

hish........... bengong nyer ini orang... tapi buat ape nak heran... banyak orang kena sakit skizofernia skrg... mungkin dia pun salah seorang... psycho....

Nor Aliyyah said...

akak minta izin
letak gambar kucing kat dlm blog
saya

noraliyyah.blogspot.com

SABRINA Bree said...

Kak Betty :

hehe tu laa buang T**K x nk.. senang2 aje dia iklankan kat FB dia..

mungkin tu cara dia nak promote Fb dia.. Konon2 dia ada banyak cats..

SABRINA Bree said...

To Misz Pinkie Winkie:

Hehe nasib baik dia tak tukar nama Achel to other names hehe

SABRINA Bree said...

To Petwhizz :

People nowadays...
teringin jugak nak tahu berapa dia "jual" achel tu..

SABRINA Bree said...

To meowwmania:

Maybe dia nak glamerkan business kucing dia.. sbb masa i browsed her fb, dia mmg ade jual cats..

SABRINA Bree said...

to Ease Basri :

Tapi kelakar pun ade..

dia kreatif..
hehe

SABRINA Bree said...

Nor Aliyyah :

boleh..
as long tak jadi mcm "org" mcmni hehe

Nurul Nadiah said...

sy nk bg suggestion, y not sabrina ltak trademark in every pix of ur cats. ble jd mcm ni, kami pminat achel n icha jadi marah ble ada perampok mcm ni... grrrrrr!

Miss Scarfy said...

eii,apedaa..mcm tu punye org pon ade jgk ye?hishhh..

Lieya said...

Ade gak org mcm ni, gile ape. Nak jual kucing ternak la sendiri ye x!! ape kes nak copy paste kucing org pastu kate kucing sendiri... choiiiii punye org kan...

Adibah Amalina said...

sabrina, put watermarkuk pic2 u, so, pasni, xde boleh suka2 copy paste pic u. :)

SABRINA Bree said...

Nurul Nadiah:

Thanks for the suggestion... but then banyak pula gambar yg nak di water mark kan semula..xpe2 iA i will do it.

SABRINA Bree said...

Miss Scarfy :

Tu la dah buat x nak mengaku pula.. di salahkan org lain..

SABRINA Bree said...

Lieya:

Hehehe tu yg saya expresss kat atas tu.. buat semua sendiri dulu baru la nak jual ke suka hati dia..

SABRINA Bree said...

Adibah Amalina :

Okayy thanks for the idea dear :)

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE