JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Wednesday, February 24, 2010

Not A Cat Story-----But A New Pet in the Family! :)



HALLO HAMSTERS!


Seperti yang diketahui, saya sekarang ini memiliki 7 Ekor Hamsters (PEMBETULAN : 8 ekor semua nya. 2 adult males, 1 adult female and 5 babies! dia main nyorok2 daaa) yang comel dan periang. Kuat tidur serta kuat makan. Tapi jangan risau, itu bukan bermakna My Passion For Persians sudah fade away, but I do love animals. (Kecuali pacat & lintah! Yuckk-e-molly!)

That day, there was only 1 picture of the hamsters, now let's take a look at them.

 I have 2 adult males and 1 ibu hamster, together with 5 unknown-gender baby hamsters.


JOM !

Perkampungan Hamsters...Seksyen 7 Shah Alam.



Wahhh bumbung Penthouse kita ni Convertible lah.  Canggih kan?



Kalau jatuh dari tingkat atas Penthouse kita ni, sakit tak?



Uiii gayatlah! tak jadi.....!!!! Pecah buntut ni kalau jatuh!



Wahhh ada Jacuzzi pula tu!



Mommy and the kids yang kuat makan. Kuat gaduh juga.
Sikit2 menjerit hehehe.



Lepas makan, kita jogging atas Tradmill ni...Nak buang lemak.



Okay backward style pun boleh.



"Woiii tak ajak! Mana aciii kurus sorang-sorang! Saya mahu jugaaa~"



Ini adalah Banglo si Jantan.



Dia dah 2 kali terlepas, sebab dia pandai bukak pintu.
Pakai remote control katanya.



Malangnya, tak reti nak masuk semula akibat buntut nya yang berat dan kaki yang pendek.
Tapi perut dah lapar. HELP!



Mencari tangga....



Berjayakah si Hamster jantan masuk semula ke Banglo nya?

hehehe ade ke patut, dia terlepas dari sangkar..Daku punya laa risau mana peginya si gendut itu.. Habis satu bilik diterbalikkan, tak jugak jumpa. Bilik yang tadinya bersepah, kini kemas macam bilik Hotel.

Masih tidak ketemu.

Akhirnya daku terbaring letih.....

Dan tiba-tiba, dengan selamba si gendut itu berjalan terkedek-kedek di atas lantai di depan mata ku...


OOOOoooooo nak suruh saya kemas bilik rupanyaaaaa. Dah siap kemas lawa-lawa baru dia nak keluar.

Tau dia cakap apa?

"Ishhhh kemas laaa sikit bilik ni. Dah macam SARANG TIKUS!"


Memanglah sarang tikus! Hehehe there are 8 of you!
 Comel-comel semuanya...

Thanx to Kak Muhaini & Family for the new friends of mine! :)
Ada jugak peneman dikala borsan hehe.


Kepada penggemar Hamsters, Do share your Opinions and ideas and your funny stories with me..ANy tips or advices?


And to all Cat Fanciers, Nantikan kemunculan kucingku yang baru....


Jeng Jeng Jeng!


Sabrina.

13 comments:

katak said...

tak leh bela, bab si tuah tu mmg pandai amik kesempatan, ikan emas & hamster selalu hilang, dia pnyer keje >:)

OnE HeArT..OnE LoVE.. said...

waaa.sabrina!
u got new darlings there.hehe.
pawsome!

personally wanie suke gle pearl winter whites..coz i think white is sexxxyyyy...haha.

well, good luck ya?
jentik je montot yang gold tu kalau die escape keluar lagi.hehe.

comel2.ape name diorg...

Misz Pinkie Winkie said...

comelnya si gendut tue.
tak sabar nak tengok kcuing baru jugak.
hehhehhe

SABRINA Bree said...

Katak :

Hhehehe try check dalam perut dia.. takpun suruh dia mengaku dia yg buat ke tak.hehehe

SABRINA Bree said...

Wanie :


TQ wanie.. hehehe nama diorang belum letak...

Nantilah dipikirkan...

SABRINA Bree said...

Misz pinkie:

TQ...


hehe i will upload the pic sooooooooooonn

SABRINA Bree said...

Misz pinkie:

TQ...


hehe i will upload the pic sooooooooooonn

SABRINA Bree said...

Misz pinkie:

TQ...


hehe i will upload the pic sooooooooooonn

Snowwhite Zone said...

saya ada dua ekor hamster but yg female tu dah mati, x diketahui sebab apa. now tinggal yg jantan, nm dia Busu. asyik termenung je memikirkan mana nak cari bini baru.. huhuh.. semlm tukarkan umah dia, letak cage yg kecil sikit. lastly dia mngamuk sbb rimas kut.. mengada-ada btl la..


salam kenal n xchange link n follow me yea...

katak said...

kucing i tak reti cakap mcm kucing u >:)

SABRINA Bree said...

Snowwhite Zone:

Thank you sebab visit my blogs and sharing your stories..yeah i will visit yours too~ :)

SABRINA Bree said...

Katak :

Hehe kucing i pandai converse melalui expression muka..

kitorang tukang translate kan aje..

hehehee

katak said...

no wonder la..... >:)

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE