JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Sunday, February 21, 2010

Kittens, Cats & So. ( Ohh I Miss My Darling Loves! )



I AM MISSING MY BABY ANGELS! :'(


"Ahhh sedaaapnyaa Air cond..hehehe"


Happy Sunday Everyone!

Yeah It's been a while since I last posted something here. Not much to blog about, been a busy days recently. So my cats are with my parents right now, Kakak Kucing (as they call me) will be busy with her Final Year Project and Thesis. Yayy!

These are few pictures for your eyes ONLY hehehe kidding. Some of them are still with me, the rest, are living happily with their new families.
(I hope, and pray for that).

Check these out! Nyeowww...



These 2 kitten are now happy with their new owners. Oh ye, yesterday, I went tu Kak Muhaini's house. To visit her family and the cats... Wow mereka sudah besar. Princess Bella (as they called her, refer to pic above, left one) pun dah besar. Asyik lari ke sana sini. Nakal betul dia. hehe I'm glad and I'm sure they are happy at their new house.

To Kak Muhaini, the husband and the daughters, Amira & Alia, good luck with the naughty cotton candies. Rotan jeee 2 ekor tu kalau diorang buat hal tauuu! hehehe kidding~ Also, terima kasih sebab belanja makan...


Haa inilah dia Hamsters & the Cute House!
TQ Kak Muhaini & Family! :) dl


And thanx for the cute hamsters too! Siap dapat rumah dia yang cantik lagi.... Lama dah tak bela hamsters ni..Tapi tak pe, senang nak jaga..Haaa nampak tak sebelah Cage Hamsters tu apa? Ada Beruang tuuuuu! Jangan main2...Kakak Sabrina ni, beruang pun dia jinakkan tau! hehe.

To hamster's lovers, I might need your help soon! :P


Tengoklahh si Princess Bella ni... Kat rumah dulu, kalau time photoshoot dia laa paling suka posing.
Siap senyum lagi gambar ni.



Ashley. Nampak jeee sopan santun.
Dah pernah panjat bumbung rumah tau dia ni.



Tengah bergurau senda sebelum pindah rumah baru. Kakak Isha (Alicia, right) tengah babysit diorang. Takut jatuh nanti. hehehe.Pandai Kakak Isha jaga adik yea...



Paling nakal and hyperactive.
Muka innocent je. Tapiiiii.
Tapi dia sangat disciplined. Tak pernah buat-buat lupa tandas kat mana. hehe.



"Kakak...kami nak timbang berat sebelum buang air besar boleh?" hehehe
Cis, apa punya caption daaaa.



Kan dah cakap, Princess Bella suka posing.



My friendly, brotherly and lovely family of cats.
Tak pernah bergaduh pun.


Oh ye, gambar di atas di ambil masa kittens umur 1 bulan. Dah pandai makan RC Kitten 36! Patutlaaa diorang cepat besar. Mesti Abang Achel ngan Kakak Isha ajar ni. For your info, the kittens' behavior and growth are determined according to how they were raised, whether enough Vitamins and Supplements were given during growing up stage.

As for my kittens, I wanna thank my Mom, Dad and brothers for taking care of them very well. Very Chubby and healthy! :).
Thank you God..



Mama pesan kat Achel suruh jaga babies kat rumah.
Nak tau dia cakap apa?

"Kakak...Achel boring laa asyik2 kena jaga baby...Orang naik main PS3 pon tak boleh!" ....Ooo melawan dia!
Comel kan? Pandaiiiii Achel jaga baby.



"Ohh tak kuasa...I'm not your Mama!" kata Achel.



"Sisterly love..."  Alicia with Ashley...
Kalau nak tau, Alicia & Castle yang selalu jaga baby-baby ni...



"Adoi...penatnyaaa jaga baby kucing ni...Jaga baby orang lagi senang..." Said Alicia.
Tengoklah si Alicia (white calico), sampai mcm tu penatnya.



Dan yang ini? According to Mama, Mereka adalah pasangan GAY yang tak kisah apa orang nak kata!
 My mom really did say that through her MMS while I was away.
Hehehe.



The kids.... With Achel.
"Oh No!! Not these Monsters!"


If cats can live and adapt to each other, tanpa perasaan dengki dan iri hati, kenapa tidak kita sebagai manusia? Tak perlulah kita sombong atau berlagak dengan keistimewaan yang diberi..Memandang rendah terhadap orang lain dan memperkecil-kecilkan usaha mereka yang mahu mencuba..


Tak kiralah sekaya mana pun anda, berapa banyak kereta atau how good the quality of your cats are, never-ever under-estimate others..Who knows, that luck may turn upside down...And when it comes to cats, love them...save them... Don't be a selfish. Tak perlu sombong atau nak tunjuk lagak about how expensive your cats are.


Trust me, I don't even care.

Cats are Cats, Meant to be loved and protected.


Take Care! :)



Sabrina.







10 comments:

Betty said...

hmmm...perenggan2 akhir tue yg akak paling suke...thumbs up rin!! ntah, manusia nie.. Allah dh bg akal, guna lah kan...berlagak btol.. it happens to me...hate it!! Nuway, love u cats...XOXO

dir...antologi hidup apple sepi... said...

way to go gurl...huhu..mmg sngt panas tu ayat akhir tu...mesti zasssssssssss je sape yg terasa...huhuhu...kasi cakar..kasi cakar...hiyarlkkkkk..meowwwwwwww

SABRINA Bree said...

Kak Betty:

Takpe...biarkan aje...
Jgn sakit2 hati nnt sakit darah tinggi...


Hehehe

Meoww~

SABRINA Bree said...

Dir :

TQ TQ!

Wahhh kutulis panjang2, ayat yang akhir aja dibaca nya?


kihkihkih...

Misz Pinkie Winkie said...

alolo.
comelnya..suker sangat tengok gambar comel2 nie.
moga mereka membesar dengan sihat dan cemerlang.hhehhe

Abdul Malik said...

hi,

like your blog n your cute boys n girls....

thanks for sharing.

SABRINA Bree said...

Misz Pinkie Winkie:

Thanx... Yeah, hope diorang happy dengan owner baru and tak nakal2...hehehe

SABRINA Bree said...

Mr Abdul Malik:

Thanx a lot for visiting my Cats...

Glad you like them too! :)

katak said...

comel lak kittens tu >:)

SABRINA Bree said...

Katak:

Mereka mmg comel...tapi extra nakal! hahahahah

Pening Kakak Alicia ngan Abang Achel nak jaga.

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE