JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Wednesday, February 17, 2010

Wednesday The Vet Day! ------My Cats' Trip to the Vet.



Meowww!! Meow Meow Meow Meow??? <--- Means, "How Are You??"


Hehhehe Today, Wednesday is Our Vet Day. Why...? Because today I took my cats to see the doc for regular Vaccinations, antibacterial treatment and also for medical check up. Ohh jangan risau..diorang tak sakit..Cuma memang satu kebiasaan, sekali dalam sebulan atau sekali dalam 2 bulan kucing-kucing di rumah saya akan di bawa untuk di check, ye la diorang ni bukan mcm kita...Kalau sakit perut ke...demam ke..Sakit gigi ke...Bukannya dia pandai nak bagitau.... Kan?


My Mom and my cats.


Sebenarnya malas nak keluar tapi setelah my Mom beria-ia suruh, can't say No lah nampaknya. So apa lagi, I sumbat semua kucing-kucing dalam kereta. 2 ekor yang buas sikit, letak dalam carrier. Senang. Suka betul diorang ni dapat naik kereta. Mcm naik bot katanya. Hahahha.


Yang ni Mama punya anak kesayangan. Baby Achel.
alaaa ciaannnn cakit yeee kene cucuk...


Sampai-sampai Vet aje, masing-masing muka cuak dan cemas!
Alamak! Macam kenalll je tempat ni! Ni kan tempat kita selalu kena inject???

Agaknya itulahh yang diorang tengah sembang. Semua malas nak turun. Macam-macam alasan di bagi. Si Johnny cakap nak tidur dalam kereta sebab ada air cond... Si Jenny cakap terlupa bawak kasut... Alicia pulak cakap Doktor kat situ gatai????#$%^&* hahahaha.

And as usual, my Baby Achel paling excited. Dia yang turun dulu. Tapi mama laaa dukung.


Funny, the hide inside the small carrier. Muat!


Sila tengok gambar di atas.

Warning : Ini bukan penyeksaan haiwan. Kami tidak menyumbat kucing-kucing kami ke dalam carrier sempit ini. Akibat ketakutan yang amat sangat sebab masing-masing tau akan di cocok sebentar lagi, semua berebut-rebut masuk dalam carrier ni untuk menyorok. Cehh.


And he thought being the last will save him from the doc.



Ni mama saya tengah pujuk kucing-kucing.



Mama dengan Baby Isha @ Alicia.



Johnny during injection. Kena pegang. hehe



Diorang ingat bila nyorok dalam ni ramai-ramai akan selamat kot?


On the way back, Achel meragam... dia telah termuntah di dalam kereta di atas riba kakak nye ini. Best kan? Takut gila kitorang...! But My mom dengan cool nye telah berpatah balik semula ke Vet untuk mengelakkan hal yang tidak diingini. Lega sebab doc cakap, itu tindak balas ubat and mungkin Achel tak biasa...Alhamdulillah...

Sampai je kat rumah, ada 3 kerja nak di buat. Satu, bersihkan kereta.. Kedua, mandikan Achel bersih-bersih sebab dia muntah tadi...3?? Mandikan tuan nye iaitu saye laaahhh! I smell like a Catwoman!

Yeah I guess I am.

Nama saya Achel. Nama glamor saya, Castle.


Jennifer.


Apa yang my darling angels buat? Diorang terus cari port untuk tidur. Siap pasang kipas sebab panas. Masing-masing terbongkang sebab letih atau mungkin sakit buntut kene cucuk. What a day....! Phew!

Alicia! My princess.


Ada yang tanya, mcmana nak ajar kucing buang air di litterbox? Senang je tu... Nanti I interview kucing-kucing I. I will update more later on... Till then, hope you like the post! :)


My cats say "I Love YOU Kakak & Mama
I know they won't say it for real. But we do know.
It's an instinct. Between animals and you.

And yeah, we love you too.

Sabrina.





13 comments:

Betty said...

to d cutest cats in d world!!! auntie dh addict ni ngn korg...arggghhh so cute...thousands of flying kisses and hugs to all of u... especially to the handsome one achel & d cutest one alicia..auntie tak baca lagi...tp d end of d notes..auntie pon nak cakap...luv u guys...mmmmuuuuaaahhhhsss... XOXO

katak said...

makin comel lak c alicia tu >:)

Qisha said...

berapa ye u kena kalau bawak dorang ni gi check up? mereka nampak sangat sihat

SABRINA Bree said...

Kak Betty : Nanti Kak Betty dtg sini leh laaa jumpa diorang.... :)

Boleh berkenalan.... hehe

SABRINA Bree said...

katak : Alicia is becoming more like a lady-cat now...

Dah pandai bergaya dah dia...
Demand tinggi lak tu. hehehe

SABRINA Bree said...

Qisha : Hi Qisha...

:) Actually tak la mahal sangat...more to maintenance..

Kalau u rasa beban utk g vet (selalunya mahal), try pegi Pejabat Haiwan... Selalunya ada vet kerajaan..murah je. Kadang2 tak sampai 10 ringgit pun...Vaksin pun murah.

Try lah. Recommended.

Misz Pinkie Winkie said...

comeynya semua kucing awak
comel,,comel dan sangat comeyy
geramm lorr..

SABRINA Bree said...

Misz Pinkie Winkie : Hi pinkie winkie...

Kucing2 saya cakap "thank you kakak pinkie winkie"


hehehehe and awak jugak sgt comel bila cakap perkataan comel tu banyak2. :)

katak said...

nk jual alicia ka??? brape $$??

SABRINA Bree said...

Katak: hehehhe tak jual laa..

cuba baca Caption gambar tuu...

Fara; OfCatsAndKucing said...

ish ish ish...
geram nye tgk Achel berbaring tu..kalau ade dpn mata sy, sy peluk peluk, gomol gomol...heh..geram;p

SABRINA Bree said...

Fara : Si gendut Achel tuu mmg suka baring mcm tu..

lagi2 lepas makan...hehe

katak said...

aduh.. dh ade org book lak...... >:)

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE