JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Sunday, April 11, 2010

Achel & Alicia, jgn ngada2 ye.........


Meow Meow Meow!  I received an MMS from my superb MOM, as usual she will send me pictures of my cats. If you wanna know, my MOM is a Camera & photo freak, yet my cats are her current models. She will stalk my cats, what are they up to and their naughti-ness.

Last Friday, Mommy called me in the afternoon. Looks like her voice was not so pleasing. hah, must be something ay? And she went something like this:


"You know what happened? Alicia peed (Ngencing) on the kitchen's mat! Tatau apesal dia buat perangai tiba2 dia pi kat tikar tu, sambil pandang mama, dia kencing..............."

Hahhhhhhhhh! Bahaya! If you wanna know, our cats are allergic to mats. Any tikar platik atau tikar mengkuang are not allowed in the house except for the carpet. hehehehhhh sian mommy.


Kakak! Kami bosan. Nak pegi Sunway Pyramid shopping boleh?

Ini gambar semalam (yesterday, Saturday). Mama cakap, gambar ni diambil time petang. Alicia dan boyfriend gendut dia, si Mat Achel duduk depan sliding door sambil pandang kat luar... Di bawah gambar tu, my mom wrote something like this:


"Achel ngn Lisha nak kuar...tapi mama tak kasi. Tak best betol, asyik duduk dalam rumah je...Boring!!"


Kakak... Achel curang... dia jeling2 kucing sebelah rumah... :'(

Dan gambar di atas, si Alicia tgh cuci muka si gendut Achel... Caption nye mcmni plak:

"Kakak.... tgk laaa Icha ni asyik nak jilat muka Achel je... Achel tak suke... Mulut Icha busuk! Dia malas gosok gigi kakakkk...."


Hehe kreatif kan my mom buat caption? She can understand Cat Language though. hehehehee. My mom malas nak bawa dua ekor manja mengada ni keluar, sebab si Alicia suka lari2 sana sini sampai kadang2 keluar gate. Bahayaaaa kang penyet kang. Tak pun kena culik... Si Achel tak pe, dia obese so tak kuat lari. senang nak suruh dia masuk rumah balik....

Gambar di bawah ni, sapa lagi kalau bukan baby kesayangan Mama saya. Paling manja... Paling mengada... Paling gatal pun dia. Haritu dia merajuk, sebab tak bawa dia sama2 pegi Holiday.... ye? Gendut la kamu. Nanti over weight luggage kakak! hehehe

Kakak... Achel igt nak diet la. rasa mcm gemuk pulak ni dagu dah dua lapis...  Nanti gf Achel lari cari jantan lain Achel sedih la.... Tau Kakak? Tak payah beli makanan banyak2 dah. 


I miss my cats la.... Wait for my cat's collection soon okayyy! :) Tata!

Brina.

3 comments:

Betty said...

alala...romantiknye achel & alicia?? sapa ajar dating ni? kak rin ye...hehehe

SABRINA Bree said...

Kak Betty: hahahaha mana ada ajar dating...

diorg dah besar..pastu slalu tgk Astro rancangan HBO tu yg pandai tuuu heheheh

thesweetlittlecat said...

suke suke suke tgk achel & alicia..

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE