JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Wednesday, April 7, 2010

(Pencinta Kucing) --- Anyone interested with Flatnose Cat?


salam kepada semua... how are we today everyone? hope you are all in the pink of health.

I am so upset with the attitude of a buyer. I raised my cats, be them adult or kittens in a proper manner and with boundless love. And if someone, a cat lover, is interested with my cats or my passion for persians, I will be happy to share my stories and to share my experiences.

Today, I feel betrayed by a sooo---called cat lover. Last week, a buyer bought A HIGHNOSE kitten. He said that he was sooo interested to adopt one, since it was so hard to get one there at his place. After 2 weeks, I sent the cats to him.

And guess what? Hari ini di MUDAH, saya telah terjumpa semula gambar kucing-kucing saya sendiri. Bengang? Sah-sah la bengang gila. Hari tu cakap nak bela sendiri. Rupa-rupanya nak UNTUNG ATAS ANGIN.

Harga kucing yang tak seberapa, baru RM 1K ++, nak dijual dengan rm 2.5K? wahhh untungnya kamu ya?
Ini bukan pencinta kucing. Ini pedagang kucing namanya.

Kalau nak untung banyak, sampai boleh buat rumah banglo besar KLCC, sila BREED SENDIRI. Sila berusaha sendiri. Sila bersusah payah sendiri.

Dan setahu saya, kucing itu belum pun lepas daripada Pusat Kuarantin. Belum tentu sihat 100%. Belum tentu hidup sempurna.


OKLAH malas nak cakap banyak. Maaf kepada sesiapa yg bertanya tentang kucing tersebut kepada saya. Sekiranya berminat, anda boleh berhubung dengan 'TUAN BARU" tersebut. Kot-kotlah dia nak nak nego.


Dan di sini, saya nak jelaskan..Yang saya BUKAN cat breeder. Kalau saya nak breed cats, I will be happy to Register my own cattery dengan CFA, barulah saya berani panggil diri sendiri CAT Breeder.

Saya hanyalah pencinta kucing. And sekiranya saya menjual kucing saya kepada any other cat lovers, duit tu bukanlah untuk saya JOLI beli handbag baru ke... kasut ke... NO. Semuanya untuk cover semula living cost of my darling angels. Dan juga, dengan berkongsi kucing2 saya dengan cat lovers lain, i hope my cats will be able to get more attention and love. Lagi banyak daripada kami sekeluarga. Bukannya untuk di lelong suka-suka hati anda.

Kagum betul, And You Call Yourself a Cat Lover? Awesome.


Okay. Drop the subject.

save Cats! Love Cats!



p.s benci penipu.


sabrina.

13 comments:

iyllienaz said...

hmm..i pon dah pindahkan my kittens pada orang laen..my dad mmg xnak jaga banyak2..

shaf lina said...

omg wat an idiot..

Betty said...

hantu btol...budusss... sapa kah itu?? mcm hampess!!! dush..dush..dush... bagi penumbuk gaban baru tau...

katak said...

http://www.mudah.my/Pure-Persian-With-CFA-Certificate-5739639.htm yg ni kan...... ape kan daya..

-HanaMichi- said...

ohh my....bad people..bad bad bad...
saya mau kuceng juga..tp lum putus susu :(

thesweetlittlecat said...

gilos punye manusia... ingatkan pedagang manusia berleluasa, kucing pun dimain2 utk diperdagangkan... menci menci!!!! kalo tak nak bg free kati ajer... saje nak untung lebih je tuh..

thesweetlittlecat said...
This comment has been removed by the author.
Juz Call Me Sharz said...

wah ade jugak org mcm tue kan..
kuasam betul!!

LoVe said...

Oh dear! poor thing. hopefully the cat will still eventually get a good home.

Cutie said...

omg,bodohnye org tu..
kalau i,i g amek balik kucing tu n pulangkan duit die..errk, gerammnyeee..

Jari Lentik said...

saya mmg teringin sangat nak bela kucing flat nose... klu sesapa yg dh xnak tu, bagilah kt saya... saya sgt2 nakkan kucing jenis ini, kucing yg dibela dh jadi sebahagian dari keluarga, mcm mana bole dijual?

SABRINA Bree said...

To Jari Lentik:

Hi jari lentik, bertuahnya kalau ada yg nak bagi free..sebab all my cats, none o them i got it for free.

As for me, kalau dah banyak kat rumah, tak salah nak berikan pada cat lovers lain yg sure boleh jaga cat tu dgn lebih baik. And you shud know, bela kucing ni maintenance nye tinggi.

Tak kisah la kucing persian, kucing biasa sekalipun, tetap perlukan duit untuk bagi dia makan, rawat bila sakit, pasir litter box dan lain2.. :) good luck to u.

azraf said...

cene sy nk dptkn flat nose cat?
sy btol2 brminat nk bela kucing 2..
tp utk pengetahuan semua,sy menetap di terengganu..
di sini,sush sy nk dpt kucing mcm 2..
sbnrnye sy tkut nk tnye soaln mcmni lps tgk komen kt ats ni,tkt dianggap pedagang kucing,huhuhu..
tp sy btul2 brminat utk dptkn kucing ni dg hrga yg brpatutn..
klau bley usia 3-4 bulan..
dihrp ade pihak yg bleh mmbntu..
tq..

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE