JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Friday, September 3, 2010

NEW DARLING BABIES IN THE HOUSEEEE! MIUUUUUU MIUUUU~~~



SALAM RAMADHAN & GOOD DAY READERS!

Maafla sangat2 lama tak update blog ni... Busy with works and other things...
Terima kasih sebab masih setia berkunjung ke blog ni, walaupun tak ada updates... 
But it's OK, here comes the new gossip!

Last 2 weeks, my female persian, Alicia gave birth to two healthy, fluffy and bulats-bulats kittens! 
Kitorang memang cemas sekejap laaa kan malam tu... dalam pukul 10.30 mlm i think. 
Dia dah meow2 terjelir2 mcm kucing kat padang pasir. 
Rupa2 nya dah nak beranak!

~~MAMA ICHA IS NURSING THE KITTENS~~

So we got her into a box and accompanied her. Alicia was so good and tak banyak songeh.
Diam jeee except for terjelir2 thingy. Risau jugak kot2 nanti dia tak pandai nak bersihkan anak dia...
Or worse, buat DONOO je kat babies tuu...tu yang kitorg teman tu. Sekali my mom and dad and brothers joined. ahhahaa

~~BORN ON 21ST & 22ND OF AUGUST 2010~~

Ahmad Achel Enduut? Ohh dia relax jee...
Dia teman Alicia jugak, tapi dia tidur berdengkur punya la kuat mcm motorboat.
Kalau dah dapat ETON mmg tak bangun la sampai esok nye si gendutt tuu!

~~DILUTE CALICO~~

Quite a while we waited, finally the first baby arrived! Keluar kaki ngan ekor je dulu, the head and half of the body were still inside!
So another PUSSSH! the baby came out!
And it was a beautiful Calico...
Alicia was such a mom, she cleaned the baby out and unclogged the kitten's nose.
In about 20 minutes, the baby was already neat and fluffy mcm baru lepas kena hair dryer.
Yayyyy! Cemas pon hilang seminit.

~~BICOLOR GREY & WHITE~~

Sampai laaaa pukul 12 malam, masih seekor aje...
My mom dah mengantuk tak larat nak teman, so I transferred the box into my room.
It was 1....2....and at 3AM, I dozed off!
Tiba-tibaaa.............

MEIUUUUUUUUUUU! MIUUUUU~!!

~~SI JENDOOL~~

I turned the lamp on, and saw Alicia was cleaning another baby up.
Nampak mcm kaler gelapppp je ni... But bila dah bersih, ohh kaler grey...
Ohh ade stokin pulak tuuu! rasa nak picitttt! (Sabarrr aje la!)
So kedua-dua kittens tu ada tarikh lahir yang berlainan, si Calico (Alicia JR) was born on 21st August, the Kelabu Asap was on 22nd! Heeheee~~

~~FIRST TIME PLAYING IN OUR LAWN. SUNNY!~~

I had announced the delivery of the kittens, but only today I've got the chance to upload their pictures!
maaf yeee sekali lagi... bukan niat nak sorok baby cats, but I was again, busy and also I was a bit afraid that something might happen to the kittens...
I know mengarut, but yeah I guess it's OK :P

~~I'M FLYYYIIINGG! NO, SWIMMIIINGGG~~

Nama? 
Belum fikir lagi nak letak nama...
But I believe my Mom mesti dah ada nama-nama canggih dalam kepala dia tuuu hehe tunggu je laaa ye...

~~HI EVERYONE! DO I LOOK CUTE POSING LIKE THIS?~~

SO itu je la yang menarik yang berlaku akhir-akhir ini..
Kepada kawan2 bloggers tersayang, tak lama lagi dah nak Hari Raya Aidilfitri..

Saya (Sabrina) dan Keluarga serta budak2 Gendutts sekalian nak minta maaf andai ada yang tak seronok berlaku atau terkasar bahasa atau apa-apa aje yang tak best yeahh....



Hope you enjoy the pictures! Have a nice day!

---SABRINA, CATS & FAMILY---


22 comments:

Zuriani Y. said...

Nak sekor!!!!

cik MISI said...

cumel glew..
sgt geram ngn yg kelabu asap tueh ;p
fyi,i pon dh jd mcik for 4 kittens ;p

SABRINA Bree said...

Zuriani Y. :

Haha amik2... time2 ni mmg comel je but dah umur sbulan 2 bulan habis terbalik rumah diorg kejekan..

SABRINA Bree said...

cik MISI:

Hi cik misi..

hehehe yg kelabu asap tu mcm Papa Achel enduuut!

wow congrats to u too! share la the pics with us also yeahh~

starzieti said...

Tahniah alicia... wah achel baru darjah 2 dh ader baby.. hebat!! hehe...

meowwmania said...

tahniah utk mama Alicia dpt baby yg shomel dan bolat2

Alicia jaga baby leklok yer.. Papa achel jgn malas2 jaga baby tuu ;)

sonnet™ said...

congratz sabby
dpt anak buah =B
comel uuh,rase nak picit picit,ngeheh!

SABRINA Bree said...

Starzieti :

Tenkiu...
tapi achel dah darjah enam la.. tahun ni ade UPSR kat skolah...

SABRINA Bree said...

Meowwmania:

Say Hi to your fluffies and selamat hari raya :)

SABRINA Bree said...

Sonnet:

Thanks...

hehehe picit aje......

putribongsu said...

Hi Sabrina,

Kiut sgt si bulat2 ni...ingatkan anak alicia ada la 4 ekor ke 6 ekor ke...2 je anak dia...hihihi...

comel sgt! Tapi kesian papa endut, takde 1 pon kaler oren!! hehehe...dah terbayang2 dah kitty comel warna oren. ^,^

Misz Pinkie Winkie said...

alolo comelnya.
tahniah dapat cucu.
idong tecik jerkk..geramnyaaaa.

SABRINA Bree said...

Putribongsu :

Hehe ye 2 ekor aje.. tu yg makin cepat besar sbb tak berebut susu... Alhamdulillah 2-2 selamat and hidup risau jugak kalau tak leh survive..

Haha papa endut tu tau makan aje... makan tido.. pastu kalau baby nangis, dia suruh diam... bisinnngggg achel x leh tido laaa kakak! hehehe

SABRINA Bree said...

Misz Pinkie Winkie:

Me also baru tau that u pun baru dapat baby tomel nama dottie! (teringat cerita dottie, comel ajeee)

heheee

(p.s banyaknyaaa baju raya Misz Pinkie!)

m.q said...

wow sangatlah cumel
geramnyaaa..

Anonymous said...

tak susah ke pelihara flat face

Papa Hero said...

ALAHAI...CAIR HATI PAPA NI

SABRINA Bree said...

m.q :

thanks a lot m.q for visiting this page...

SABRINA Bree said...

Anonymous:

Anything will be easy if we are willing to something, and at the same time, feel happy to do it.. :)

SABRINA Bree said...

Papa Hero:

Thanks papa hero for the visit..

tapi tak lah secair membaca kisah sedih si hero...

may god bless you and your family...

(p.s your 2 lil twins are just tooo adorable...!)

Crool Ck said...

anyway r u going to keep or sale them...
Oh my gucci both of them really adorable...

SABRINA Bree said...

CROOL CK:

For now, i enjoy keeping them and see they grow up everyday..

but months later on, if i have kittens to let go i will let anyone who interested know..

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE