JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Wednesday, September 29, 2010

THE BABY KITTENS UPDATES : ROCKY & SANDY



Good evening everyone!

Sorry for the no updates for quite some time..
I was away for 2 weeks and only today, I've just got home and get the chance to see the kittens..
So here's another updates about the baby kittens!

Budak gendut Achel & Alicia

Ohh, terkejut sebab si Alicia and Achel sudah menunjukkan tanda-tanda nak menggatal semula~
Ish2... but I don't think Alicia will get pregnant, she is still feeding the babies.. 
I let my cats roam around the house freely, 
and the kittens, haiyoyo they are sooo naughty!

This is Rocky..
We address him as "OCKY!" (prounounced as Okki)

My mom told me, masa mama tgh sembahyang dalam bilik, dia pegi duduk depan my mom...
Lepas tu, dia gigit2 kain telekung...
Nakal kan??

This is Sandy..

The good girl...
Muka dia sama mcm Alicia kecik2 dulu... 
Macam alien!
Suka memanjat sana-sini...


Si debab ini, ada ciri2 nak jadi budak buruk yang nakal & busyuk....
Tak reti duduk diam..
Paling kuat tidur.. Suka cari port dekat belakang almari..
And kalau dia dah start tidur, even gempa bumi pun dia tak sedar tau...

I love love loveee Sandy sebab dia tak banyak songeh...
Baik je diaaa....

Oii kawan2....
Jom main nyorok2...!
(muka pembuli kat sekolah ni)


So far, that's the updates that I have right now..
Ohh, 2 of my females are now pregnant...
So we I'm expecting more kittens soon! 

Yeayyyy!!


With love from MY PASSION FOR PERSIANS family,

meowww~~





Tuesday, September 21, 2010

~SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI FROM MY PASSION FOR PERSIANS~



"SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA!
MAAF ZAHIR & BATIN"

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
P.S JGN MAIN MERCUN!!

"Kami nak wish selamat hari raya jugaaak!
Nak duit raya pls??"

Selamat Hari Raya Aidilfitri Kepada Semua Yang Beragama Islam
dan sesiapa sahaja yang meraikannya...
Semoga bergembira di samping keluarga tersayang..




Terima kasih kepada yang sudi datang ke rumah during Open House..
Thanks to those yang visit my cats & hantar kad raya tooo... :)
--SABRINA--

Ampun & Maaf andai ada tersalah kata, terkasar bahasa dan apa2 jua yang tidak menyenangkan hati...
0-0 la ye? 

On behalf of my cats jugak, nak ucapkan terima kasih kepada semua readers tersayang, 
yang sentiasa menyokong blog ini..

Thanks sebab sudi singgah my humble blog,
walaupun kadang2 lama tak ber-update...
Sorry sangat2...

Me & Achel... 
Demam la pulak... Ish2 dugaan....

Macamana dengan Aidilfitri tahun ni?
Mesti meriahkan?
But to me, not really...

sebab?

Sebab demam sejak hari raya pertama lagi...
Ni pun still ada effect batu & selsema.. 
Ni sah2 sebab masa bulan puasa banyak sgt minum air mata kucing yg sgt delicious,
sampai je hari raya, langsung dah tak boleh minum air ais..

Kesimpulannya?

Beraya atas katil, tidur je 24 jam...
Nasib baik si Gendut Achel ade teman...
Kami dua-dua terbongkang tidur sampai la raya je 3 hehe...


~~~A lil bit of updates about Alicia & her new babies~~~

Alicia and her babies...Jgn la besar cepat sgt...
Biar kecik kenit jeee!

Hari raya hari tu, kami beraya di Taiping...
Habis semua kucing dibungkus and di eksport sekali to our house in Taiping..
Naik 2 kereta, satu kereta je dah penuh dengan kucing and carriers. 

Teringat dulu2...
Time umur budak2 ni laaa paling best....

Anak-anak saudara bukan main seronok lagi,
belum hari raya tapi dah dtg..
Nak tgk kucing punya pasal..

Qaisara & Batrisyia..
Kucing yang takut dengan diorang ni...

Habis dikejarnya kucing2 ku..
Dipicit2 dipeluk2 sampai naik rimas..
Budak2..diorang bukan reti takut pun...hehehe

ROCKY

Baby Alicia pun semua ikut, 
semua excited naik kereta...
Tapi yang kecik2 ni kena sorok, kalau tak, habis la penyet di picit2...


Ehh pandainya Papa Enduut jaga baby...
Ada rupa Achel tak? Hehehehe

Sehari sebelum balik kampung, bawak cats pegi vet untuk check...
Jangan lupa bagi ubat cacing, vitamins etc to your cats to ensure they are healthy and happy okay...??

Tgk la anak2 Alicia... dah nak masuk sebulan dah umur...
Dah pandai panjat keluar bakul...
Yang kelabu tu, namanya Rocky..
Yang dilute Calico pulak, Sandy...

Siapa yang bagi nama?
My MOM....
:)

Ini si Ocky yang EBBAB!

Pemalas betul..
Hobby dia, minum shushu lepas tu tidur terkangkang 4 legs up!

Mcm pernah tgk je kan kucing perangai mcmtu..?

Sapa lagi kalau bukan Papa ENDUUUUT!!!


So setakat ini je dulu updates untuk entry kali ini..
Sorry la if boring,
but thanks sebab sudi singgah and meluangkan masa membaca...

Nanti kita story-story lagi ye...??


JUMPA LAGI!!


~~SABRINA~~





Friday, September 3, 2010

NEW DARLING BABIES IN THE HOUSEEEE! MIUUUUUU MIUUUU~~~



SALAM RAMADHAN & GOOD DAY READERS!

Maafla sangat2 lama tak update blog ni... Busy with works and other things...
Terima kasih sebab masih setia berkunjung ke blog ni, walaupun tak ada updates... 
But it's OK, here comes the new gossip!

Last 2 weeks, my female persian, Alicia gave birth to two healthy, fluffy and bulats-bulats kittens! 
Kitorang memang cemas sekejap laaa kan malam tu... dalam pukul 10.30 mlm i think. 
Dia dah meow2 terjelir2 mcm kucing kat padang pasir. 
Rupa2 nya dah nak beranak!

~~MAMA ICHA IS NURSING THE KITTENS~~

So we got her into a box and accompanied her. Alicia was so good and tak banyak songeh.
Diam jeee except for terjelir2 thingy. Risau jugak kot2 nanti dia tak pandai nak bersihkan anak dia...
Or worse, buat DONOO je kat babies tuu...tu yang kitorg teman tu. Sekali my mom and dad and brothers joined. ahhahaa

~~BORN ON 21ST & 22ND OF AUGUST 2010~~

Ahmad Achel Enduut? Ohh dia relax jee...
Dia teman Alicia jugak, tapi dia tidur berdengkur punya la kuat mcm motorboat.
Kalau dah dapat ETON mmg tak bangun la sampai esok nye si gendutt tuu!

~~DILUTE CALICO~~

Quite a while we waited, finally the first baby arrived! Keluar kaki ngan ekor je dulu, the head and half of the body were still inside!
So another PUSSSH! the baby came out!
And it was a beautiful Calico...
Alicia was such a mom, she cleaned the baby out and unclogged the kitten's nose.
In about 20 minutes, the baby was already neat and fluffy mcm baru lepas kena hair dryer.
Yayyyy! Cemas pon hilang seminit.

~~BICOLOR GREY & WHITE~~

Sampai laaaa pukul 12 malam, masih seekor aje...
My mom dah mengantuk tak larat nak teman, so I transferred the box into my room.
It was 1....2....and at 3AM, I dozed off!
Tiba-tibaaa.............

MEIUUUUUUUUUUU! MIUUUUU~!!

~~SI JENDOOL~~

I turned the lamp on, and saw Alicia was cleaning another baby up.
Nampak mcm kaler gelapppp je ni... But bila dah bersih, ohh kaler grey...
Ohh ade stokin pulak tuuu! rasa nak picitttt! (Sabarrr aje la!)
So kedua-dua kittens tu ada tarikh lahir yang berlainan, si Calico (Alicia JR) was born on 21st August, the Kelabu Asap was on 22nd! Heeheee~~

~~FIRST TIME PLAYING IN OUR LAWN. SUNNY!~~

I had announced the delivery of the kittens, but only today I've got the chance to upload their pictures!
maaf yeee sekali lagi... bukan niat nak sorok baby cats, but I was again, busy and also I was a bit afraid that something might happen to the kittens...
I know mengarut, but yeah I guess it's OK :P

~~I'M FLYYYIIINGG! NO, SWIMMIIINGGG~~

Nama? 
Belum fikir lagi nak letak nama...
But I believe my Mom mesti dah ada nama-nama canggih dalam kepala dia tuuu hehe tunggu je laaa ye...

~~HI EVERYONE! DO I LOOK CUTE POSING LIKE THIS?~~

SO itu je la yang menarik yang berlaku akhir-akhir ini..
Kepada kawan2 bloggers tersayang, tak lama lagi dah nak Hari Raya Aidilfitri..

Saya (Sabrina) dan Keluarga serta budak2 Gendutts sekalian nak minta maaf andai ada yang tak seronok berlaku atau terkasar bahasa atau apa-apa aje yang tak best yeahh....



Hope you enjoy the pictures! Have a nice day!

---SABRINA, CATS & FAMILY---


BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE