JOIN MY CATS' FACEBOOK HERE

NUFFNANG!

LOOKING FOR PRODUCTS FOR CATS OR CATS FOR SALE / ADOPTION? CLICK HERE :

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

FEATURED IN REMAJA MAGAZINE : 1ST MAY 2010 ISSUE

Monday, July 11, 2011

Ehh, Anak Siapakah Mereka Ini?


Assalamualaikum!
Wahh lama nyeee tak update kann?
Mesti ada yang tertanya-tanya, kakak achel ni dah bosan ke update?

Sekarang ni busy dengan kerja... Nak update diri sendiri pun tak berkesempatan tau :'(
Tapi takpe, kali ni nak update news yang sungguh cute...


Tadaaaaa!


Ehh ehh, anak sape ni? Berkulit cerah berambut blonde? Nampak maknye macam kulit tan gitu...
Okay laaa break the news, ini anak Makcik Jenny...
3 ekor sihat walafiat..
Tak payah pegi hospital nye pun aduui~



Pandai nyeee makcik Jenny jaga anak-anak dia...
Copp lupa nak bagitau, 2 jantan dan satu betina..
Cuba teka, mana jantan mana betina?
Kalau betul dapat terer. hehehehe


Haihh kalau laa diorang ni tak payah besar... biar kecik kemetot macamni aje...
Mini-cats hehe... boleh uli-uli...
Lambung-lambung bubuh dalam beg bawak pi keje..


2 ekor dah ada nama, Larry & Ryan... satu lagi si betina belum lagi nak ada nama...
Yang paling kanan tu ya ampun gendut mcm Papa Endut.
Perut bulat mcm nak meletop!


Yang atas ni, warna nye sungguh pelik jarang jumpa kat rumah ni..
Tomey tangat-tangat... tiap2 hari kami bubuh dalam kotak and main2 dengan dia...
Kejap2 bawak depan TV.. kejap2 bawak atas katil sekali..
Sampai mak cik Jenny dah tak kuasa nak layan..
Memang tak patut buat camtu, tapi dah comel sangat geram nak picit...!


Ni gambar hari ke-7... 
Hari ni buat kenduri cukur jambul... haha takde makna!
Hari ni hari bukak mata..
Masing-masing mata sepet...
Yang si gemuk belah kanan tu mata dia tak bukak lagi sebab gam kuat sangat kut? hehee


Apa-apa pun, kami happy sangat-sangat sebab ada new babies dalam rumah kami..
Meriah sikit and ade la benda nak mengadap hari-hari...

Oh ya, kepada kawan-kawan tersayang yang bertanya tentang My Mini Pet Shop, jangan risau...
Tak lama lagi Mini Pet Shop akan kembali beroperasi..
Buat masa ni, tengah proses pengubahsuaian ceeewah! 

Okay lah, nak pegi telefon Achel nak tanye dia dah buat homework ke belom...

Semoga bertemu kembali..!

(P.S : Selamat Pengantin Baru kepada jiran blog saya, Misz Pinkie Winkie... 
Siap bawa kucing dia seisi rumah sekali atas pelamin tuuuu...!)

Tata...!


11 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

Tengkiu cik sabby, peminat diorang lagie ramai dari lin atas pentas :) neway alhamdulillah, semuanya berjalan lancar cuma kesian meow keletihan.

meowwmania said...

waaaa comey nyeeeeeee........gewam gewammm!!! nak picit jugakkkk :D

Hana Soffelia said...

Ala... comelnya.. Geram yg warna coklat tu.. cute sgt.. Bella pun baru lpas bersalin.. 5 ekor bersalin tp yg selamatnya sekor je.. sob2..

* HeeBum * said...

comeynyee.. itu la pasal.. kalau diorg boleh besar ini je x besar2 mmg seronok sungguh.. leh picit2 simpn lam beg.. hehe

asyiqin said...

huk olohhh.... geram lak sy tengok. sy dgn huby skrg ni tgh tunggu cucu2 sulung dr 2 ekor kucen. kalau betul hitungan harinye, sekor akan melahirkan anak dorang pd raya nanti dan sekor lg pas raya nanti... huhuhuhu tak sabo jdk nenet blues..

seri wangi said...

Hey.....samalah dgn kucingkita yang warna putih/brown tu...! Kita ada 6 ekor kitten dan yg bestnya sekor tu kucing warna hitam putih (banggala cat) lebih kurang gitulah!!and dah ada 10ekor kucing kst umah...meriah kau...!

Asyiqin said...

huhuhuhu...kucen ku dah beranak 31st ogos (4 ekor, slmt 2 ekor) dan 3 sep (6 ekor, slmt 4 ekor). Tapi yg paling membanggakan MOKCIK JADI BIDAN KUCEN!! huhuhuhu...Banggo...banggo..

-: Fara_Lan :- said...

Untuk ibu kucing yg baru lepas beranak makanan ape yg sesuai?


Blh ke bg susu tepung kite kat dia? Kalo dia x nak minum susu tepung tu x pe ker kalo sekadar minum air msak je?

SABRINA Bree said...

To All :

Seronok dengar cerita masing2... :)
Maaf la lambat reply ya...

Sayang korang banyak2 :)

SABRINA Bree said...

To Fara :

Boleh try bagi Pets Own Milk.. :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

BLOG'S ADS

Popular Posts

SCRATCH SCRATCH!

Related Posts with Thumbnails

MEZZO FORTE